ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Νέες έρευνες για τον Γιώργο Καραμιχαηλίδη στην Αλόννησο

νέες-έρευνες-για-τον-γιώργο-καραμιχαη-332732

Την υπόθεση στα χέρια της παίρνει η οικογένεια του 30χρονου Θεσσαλονικιού Γιώργου Καραμιχαηλίδη που εξαφανίστηκε από το αλιευτικό καταφύγιο Βότση Αλοννήσου πριν από 12 μήνες και μέχρι σήμερα παραμένει αγνοούμενος. Έχοντας παραμείνει ουσιαστικά στο σκοτάδι για πολύ μεγάλο διάστημα, καθώς όλες οι έρευνες έχουν αποβεί άκαρπες, και ενώ χθες συμπληρώθηκε ακριβώς ένας χρόνος από την εξαφάνισή του, αποφάσισαν να κινηθούν μόνοι τους ψάχνοντας ξανά στην περιοχή τον δικό τους άνθρωπο.

Για τον σκοπό αυτό σήμερα το πρωί θα γίνει νέα επιχείρηση με εθελοντές δύτες του νησιού, οι οποίοι θα βουτήξουν για να ερευνήσουν σπιθαμή προς σπιθαμή όλη τη θαλάσσια περιοχή, από το αλιευτικό καταφύγιο Βότση μέχρι και το Πατητήρι.

Στην Αλόννησο βρίσκονται ήδη από προχθές η μητέρα του 30χρονου Ματούλα Κοτρώτσιου και πολλοί φίλοι του Γιώργου Καραμιχαηλίδη, που διατηρούν άσβεστη την ελπίδα πως οι έρευνες θα τελεσφορήσουν και θα μάθουν κάτι ενθαρρυντικό για τον φίλο τους. Για την επιχείρηση έχει ήδη ενημερωθεί η λιμενική αρχή Αλοννήσου προκειμένου να λάβει τα προβλεπόμενα μέτρα.

Τα ίχνη του 30χρονου Θεσσαλονικιού χάθηκαν την μέρα της άφιξής του στο νησί με τη σύντροφό του για διακοπές.

Για τον εντοπισμό του αγνοούμενου έγιναν τρεις κύκλοι ερευνών από τη Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την αστυνομία, την ΕΜΑΚ, από ομάδες εθελοντών, συγγενείς και φίλους της οικογένειας του 30χρονου Θεσσαλονικιού, καθώς και κατοίκους του νησιού, που προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν (χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα) επί ένα περίπου μήνα που διήρκησαν οι έρευνες, μόλις καταγγέλθηκε η εξαφάνισή του στην αστυνομία.

Σε εξέλιξη εξάλλου βρίσκεται και δεύτερη προκαταρκτική για την εξαφάνιση του 30χρονου μετά τα συμπληρωματικά στοιχεία, καθώς και η νέα μήνυση που κατέθεσε η μητέρα του για έκθεση σε κίνδυνο εναντίον των δύο ψαράδων, οι οποίοι φέρεται να είδαν για τελευταία φορά τον 30χρονο, και κατά παντός υπευθύνου.

Να σημειωθεί, τέλος, πως η οικογένεια του 30χρονου μαζί με φίλους τους έχουν δημιουργήσει την ιστοσελίδα Help Us Find Yorgos, μέσω της οποίας έχουν ήδη συγκεντρωθεί περισσότερες από 6.000 υπογραφές μέσω του Avaaz, ζητώντας έτσι να συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου