ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αίσια κατάληξη είχε η αναζήτηση ζευγαριού Ιταλών στην Αλόννησο

αίσια-κατάληξη-είχε-η-αναζήτηση-ζευγα-362027

Κατέβηκαν από το ιστιοφόρο σκάφος που νοίκιαζαν με σκοπό να κάνουν βόλτα στο νησί Κυρά Παναγιά Αλοννήσου, αλλά τους πρόλαβε το σκοτάδι και χάθηκαν.

Το περιστατικό συνέβη προχθές και αφορά σε ζευγάρι Ιταλών ηλικίας περίπου 55 ετών. Οι φίλοι τους, με τους οποίους έκαναν διακοπές μαζί, τηλεφώνησαν γύρω στις 11 το βράδυ στο Λιμενική Αρχή Αλοννήσου και κάλεσαν βοήθεια.

Τελικά, το ζευγάρι εντοπίστηκε καλά στην υγεία του χθες το πρωί πριν ξεκινήσουν οι έρευνες από τους λιμενικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέα των Ιταλών έκανε διακοπές με σκάφος που είχε νοικιάσει από το Βόλο. Προχθές το απόγευμα έδεσαν το σκάφος τους στον όρμο του Αγ. Πέτρου, με σκοπό να επισκεφτούν το μοναστήρι της Κυρά Παναγιάς.

Το ζευγάρι κατέβηκε από το σκάφος και αποχωρίστηκε από τους φίλους του, με σκοπό να κάνει μία βόλτα. Ωστόσο, δεν κατάφερε να γυρίσει πίσω, καθώς λόγω του σκότους έχασε τον προσανατολισμό του και βγήκε σε άλλη παραλία και όχι στον όρμο που ήταν το ιστιοφόρο.

Περιπολικά σκάφη τόσο από την Αλόννησο όσο και από τη Σκιάθο ετοιμαζόντουσαν χθες το πρωί να πλεύσουν στην περιοχή, αλλά τελικά το ζευγάρι εντοπίστηκε. Το ξημέρωμα το ζευγάρι κατάφερε να επιστρέψει στον όρμο όπου ήταν το ιστιοφόρο σκάφος και όπως διαπίστωσαν οι φίλοι του, ήταν καλά στην υγεία του.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου