Σύγκρουση ιστιοφόρων στη Σκόπελο

Τελευταία ενημέρωση: 2017-08-10, 13:54:36
Σύγκρουση ιστιοφόρων στη Σκόπελο

Αγιο είχαν χθες γύρω στις 2 το μεσημέρι 20 τουρίστες στη Σκόπελο. Τα δύο ιστιοφόρα σκάφη στα οποία επέβαιναν, ένα επαγγελματικό πλοίο αναψυχής σημαίας Ελλάδας και ένα ιστιοφόρο αναψυχής σημαίας Αυστρίας, το ένα μάλιστα ( το δεύτερο) μεγάλο σε έκταση, μήκους 21,65 μέτρων, για άγνωστο μέχρι στιγμή συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά.

 Το μικρότερο ιστιοφόρο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις Έλληνες και ένας Βέλγος, υπέστη μεγάλες ζημιές στην κουβέρτα (μέση) του σκάφους, το κατάρτι, άλλους εσωτερικούς χώρους. Ευτυχώς, όλες οι ζημιές ήταν πάνω από ύφαλα μέρη του σκάφους και έτσι το επαγγελματικό σκάφος δεν βυθίστηκε.

Το δεύτερο ιστιοφόρο, στο οποίο επέβαιναν δεκαπέντε τουρίστες, υπέστη μικρές ζημιές.

Το ναυτικό ατύχημα  συνέβη σε απόσταση εντός ναυτικού μιλίου από το Στάφυλο.  Αμεσα έπλευσε στον τόπο το σκάφος 169  της Λιμενικής Αρχής Σκοπέλου.

 Ευτυχώς, διαπιστώθηκε ότι οι επιβάτες των ιστιοφόρων ήταν καλά στην υγεία τους. Τα δύο σκάφη προσέδεσαν ασφαλώς στο λιμάνι της Σκοπέλου.

 Η Λιμενική αρχή του νησιού συνεχίζει την έρευνα για τον τι ακριβώς συνέβη σύμφωνα με τα όσα προβλέπει  για το διάταγμα 712/70.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
4
=