ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αεροδιακομιδή για τη διάσωση Γερμανού τουρίστα στη Σκόπελο

αεροδιακομιδή-για-τη-διάσωση-γερμανο-365208

Ανέβαινε σκάλα σε κατοικία στη Σκόπελο και για άγνωστο λόγω έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του στα σκαλοπάτια και να υποστεί βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Τραγική κατάληξη είχαν οι διακοπές για 78χρονο Γερμανό τουρίστα. Ο ηλικιωμένος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και η σύντροφός που τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας του νησιού γύρω στις 7.30 το απόγευμα κάλεσε βοήθεια.

Σε συναγερμό τέθηκε άμεσα το Κέντρο Άμεσης Επέμβασης στον Ασπρόπυργο. Το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου ενημέρωσε για το επείγον περιστατικό. Ο 78χρονος παραλήφθηκε σε κωματώδη κατάσταση.

Άμεσα στήθηκε επιχείρηση για τη διάσωση του Γερμανού τουρίστα. Στρατιωτικό ελικόπτερο απογειώθηκε από την 111 Πτέρυγα Μάχης και παρέλαβε τον τραυματία και τον συνοδό γιατρό γύρω στις 8.15.

Ο 78χρονος μεταφέρθηκε στη Νέα Αγχίαλο απ’ όπου κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ τον παρέλαβε και τον διακόμισε στο Γενικό Νοσοκομείο γύρω στις 9.30 το βράδυ.

Διακομιδή 82χρονου

Εξάλλου, με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε χθες το μεσημέρι από το λιμάνι της Αλοννήσου στον Βόλο 82χρονος που έχρηζε νοσοκομειακής περίθαλψης. Η μεταφορά του ασθενούς έγινε με το επιβατηγό «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ». Ο 82χρονος παρελήφθη από το ΕΚΑΒ και νοσηλεύεται στο Αχιλλοπούλειο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου