Μουσείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη Γλώσσα

Τελευταία ενημέρωση: 2017-07-09, 11:38:31
Αποψη του μουσείου που αποτελεί πόλο έλξης σε μικρούς και μεγάλους
Μουσείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη Γλώσσα

Λειτουργεί με καλοκαιρινό ωράριο για τους επισκέπτες

Με καλοκαιρινό ωράριο λειτουργεί το Μουσείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και η βιβλιοθήκη «Περσεύς Αθηναίος» στη Γλώσσα Σκοπέλου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες.

Το Μουσείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Ιδρύματος Ελληνισμού και η δανειστική βιβλιοθήκη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Περσεύς Αθηναίος», έχουν μια ελληνική ανοιχτή αγκαλιά στην Γλώσσα Σκοπέλου, για τους Έλληνες και ξένους φίλους τους.

«Η είσοδος και η χρήση των υπηρεσιών του μουσείου είναι απολύτως δωρεάν, όπως δωρεάν είναι ο πολιτισμός και η αγάπη. Οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι να χαρούν τα εκθέματα, να μελετήσουν στη βιβλιοθήκη, να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικό υπολογιστή, να διαβάσουν ή και να γεμίσουν γαλάζιο με τη θέα από τον «Εξώστη του Αιγαίου» και να απολαύσουν ένα κέρασμα στο αίθριο. Επιστήμονες, οικογένειες, νέοι και παιδιά: Η αγκαλιά της Ελλάδας είναι δική σας», υπογραμμίζουν οι υπεύθυνοι του χώρου.

Παράλληλα, μια νέα σειρά παιδικών βιβλίων θα κρατήσει συντροφιά σε όλα τα παιδιά που περνούν το καλοκαίρι τους στο αίθριο του μουσείου.

Το κτήριο του μουσείου κτίσθηκε το 1926 και αναπαλαιώθηκε το 2007 από Σκοπελίτες μαστόρους. Το ωράριο λειτουργίας είναι καθημερινά 10π.μ. έως 1μ.μ. και Τετάρτη - Παρασκευή - Κυριακή απόγευμα 7μ.μ. έως 9μ.μ. Τη Δευτέρα είναι κλειστό. Υπεύθυνη του μουσείου είναι η Σμαράγδα Τακτικού.

 

 

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
5
=