ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μονιμοποίηση συμβασιούχων στην Σκόπελο

μονιμοποίηση-συμβασιούχων-στην-σκόπ-404673

Στην κατεύθυνση της μονιμοποίησης των 13 συμβασιούχων που εργάζονται στον τομέα Καθαριότητας κινείται ο Δήμος Σκοπέλου, με τη δημοτική αρχή να υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους ότι είναι πολύτιμη και αναγκαία η συνδρομή τους για την κάλυψη των αναγκών του νησιού, ειδικά στην περίοδο που διανύουμε.

Στόχος και πρόθεση του δημάρχου Χρήστου Βασιλούδη, είναι να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες μονιμοποίησης των παρατασιούχων, σύμφωνα με την εγκύκλιο που κοινοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στους δήμους. Το θέμα των συμβασιούχων συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον δήμαρχο Σκοπέλου να υπογραμμίζει ότι «χρειαζόμαστε μόνιμους υπαλλήλους. Δεν θέλουμε ελαστικές σχέσεις εργασίας και κυρίως δεν θέλουμε να υπάρχει εργασιακή αβεβαιότητα. Γι΄ αυτό τον λόγο θα κινήσουμε άμεσα τις διαδικασίες μονιμοποίησης».

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, θα παραταθούν οι συμβάσεις έως ότου αναρτηθούν οι πίνακες του ΑΣΕΠ, ενώ αναγκαία προϋπόθεση είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31/3/2018.

Στο μεταξύ, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρόσληψη δύο ατόμων, ενός ψυχολόγου και ενός κοινωνικού λειτουργού, τα οποία θα στελεχώσουν το Κέντρο Κοινότητας Σκοπέλου, μια από τις τέσσερις κοινωνικές δομές που δημιουργούνται στη Θεσσαλία μέσω ΕΣΠΑ.

Υπεύθυνη για τη λειτουργία της συγκεκριμένης δομής είναι η αρμόδια αντιδήμαρχος, Αθηνά Ντάκη, η οποία θα κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να υλοποιηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα ο στόχος. Η ίδια υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη δομή είναι αναγκαία για το νησί, διότι θα δοθεί χέρι βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη από τη συνδρομή των ειδικών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν ζητήματα οικονομικής ή κοινωνικής φύσης.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου