ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πόλος έλξης η Αλόννησος

πόλος-έλξης-η-αλόννησος-408300

Πόλο έλξης για χιλιάδες Έλληνες και ξένους τουρίστες αναμένεται να αποτελέσει η Αλόννησος και αυτό το καλοκαίρι. Η Αλόννησος τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές για την υποδοχή και την άρτια φιλοξενία των τουριστών. Επιπλέον, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη διοργάνωση πολιτιστικών ή αθλητικών εκδηλώσεων, οι οποίες μπορούν να προσελκύσουν τους τουρίστες.

Tο τριήμερο 8 – 10 Ιουλίου, ειδικότερα, αναμένεται μεγάλη προσέλευση τουριστών λόγω της διοργάνωσης του 3ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που τείνει πλέον να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα events για την Αλόννησο. Με θέα το απέραντο γαλάζιο της Αλοννήσου παραδοσιακά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο θα επιβεβαιώσουν τη δύναμη του χορού και της ελληνικής παράδοσης και θα μαγέψουν τους Έλληνες και ξένους που θα επισκεφτούν το νησί.

Συνεχίζοντας την παράδοση για 3η συνεχόμενη χρονιά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Αλοννήσου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, μεταξύ 8 και 10 Ιουλίoυ στην Αλόννησο.

Υπολογίζεται ότι 700 χορευτές θα τιμήσουν με την παρουσία και τις χορευτικές τους ικανότητες το φεστιβάλ, που τείνει να εξελιχθεί σε πολιτιστικό θεσμό. Τις εκδηλώσεις θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παράλληλα τουρίστες από το εξωτερικό, καθιστώντας τους κοινωνούς στα διαχρονικά έθιμα του Ελληνισμού, καθώς οι θεατές του φεστιβάλ των προηγουμένων ετών υπολογίζονται σε 2.500 άτομα.

Το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αλοννήσου με τις 700 συμμετοχές χορευτών, δέχθηκε 50 αιτήσεις συμμετοχής παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, εκ των οποίων επιλέχθηκαν 25. Συγκεκριμένα συμμετέχουν οι παρακάτω φορείς: Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου, Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοπέλου, Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «Χορονός» Λαμίας, Μ.Γ.Σ.Σ «Θερμαϊκός» Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων, Πολιτιστικός Σύλλογος Κοίλης Κύπρος, Λαογραφικός Όμιλος Παπάφη, Ομάδα Χορού «Ξέσυρτος», Λαογραφικός Σύλλογος Νέου Ρυσίου Θεσσαλονίκης «Η Αρετσού», Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού Ελασσόνας, Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, Σύλλογος Άσκηση, Ψυχαγωγία, Υγεία, Μορφωτική Πολιτιστική Κίνηση Νέων Μελισσοχωρίου Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Χοροστέκι Ε.Δ.Ρ.Α.Μ.Ε, Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, ΧΟ.ΔΥ.ΘΕ «Το Σεργιάνι», Χορευτικό Συγκρότημα «ΔΡΥΜΙΟ» Δήμου Δερυνείας Κύπρου, Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Κορίνθου «Ο Απόλλων», Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής Αττικής «Κορυβάντες», Χορευτικό Ιερού Ναού Φανερωμένης Χολαργού, Χορευτικός Όμιλος Καλαμπάκας «Μετέωρα», Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης Παναγία Σουμελά, Χορευτική Ομάδα Δήμου Σκύρου, Πολιτιστικός και Εκπαιδευτικός Όμιλος «Ερφαλής».

Με αφορμή τη συγκεκριμένη διοργάνωση, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων και Εξοχικών Κατοικιών Αλοννήσου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι «είναι έτοιμος να ικανοποιήσει τις προσδοκίες και τις ανάγκες των μελών των παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων και των τουριστών που θα θελήσουν να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές και την παράδοση της Αλοννήσου την περίοδο 8-10 Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου αναμένονται να διοργανωθούν και άλλα events, ενώ η αλοννησιώτικη φιλοξενία θα ανταμείψει όλους αυτούς που θα επιλέξουν την Αλόννησο για διακοπές. Η πρόσβαση στο νησί της Αλοννήσου γίνεται από τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Κύμης, του Μαντουδίου, του Αγίου Κωνσταντίνου και του Βόλου καθημερινά».

Για περισσότερες πληροφορίες και για διευκόλυνση της ανεύρεσης καταλύματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα Γραφεία του Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων και Εξοχικών Κατοικιών Αλοννήσου, που λειτουργούν καθημερινά 11.00-19.00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου