ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παραδοσιακό γλυκό με ιστορία

παραδοσιακό-γλυκό-με-ιστορία-441826

Ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου συμμετείχε στην ημερίδα με θέμα «Λαϊκός πολιτισμός και τοπική οικονομία» που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο κτήριο Ματσάγγου στον Βόλο. Διοργανωτές της ημερίδας ήταν το Λύκειον των Ελληνίδων Βόλου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Κέντρο Έρευνας της Ελληνικής λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου συμμετείχε στη δεύτερη από τις τρεις συνεδρίες της ημερίδας, η οποία είχε ως θέμα «Παραδοσιακές τέχνες ως εργαλείο τοπικής οικονομικής». Σε αυτό το πλαίσιο ο Σύλλογος Γυναικών παρουσίασε το θέμα «Το χαμαλί της Σκιάθου: Mια γλυκιά διαχρονική ιστορία».

Το συγκεκριμένο θέμα ανέπτυξε η αντιπρόεδρος του συλλόγου, Ζωή Προύσαλη, η οποία ενθουσίασε τους παριστάμενους και απέσπασε θερμό χειροκρότημα.

Στο τέλος της παρουσίασης, μαζί με το μέλος του Δ. Σ. Συραινούλα Μπάρακη, κέρασαν το σκιαθίτικο χαμαλί, ένα ιστορικό γλυκό με αναφορές πολύ παλιές, από τα χρόνια των Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και Αλέξανδρου Μωραϊτίδη. Το χαμαλί, μαζί με άλλα σκιαθίτικα παραδοσιακά γλυκά, διατίθεται από τον Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου εδώ και 34 χρόνια στη λαογραφική του έκθεση, που βρίσκεται στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου