ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Υμνοι για την Αλόννησο

υμνοι-για-την-αλόννησο-441839

Διθυραμβικές κριτικές και το ανάλογο φωτογραφικό υλικό που αναδεικνύει τις ανεξάντλητες φυσικές ομορφιές της Αλοννήσου, συνθέτουν τις διαδικτυακές αναρτήσεις της διάσημης Ολλανδής blogger που επισκέφτηκε πρόσφατα το νησί, καταγράφοντας τον παλμό της τοπικής φιλοξενίας.

Η ίδια αναφέρει ότι ανακάλυψε στην Αλόννησο το ιδανικό νησί για οικογενειακές διακοπές, προτρέποντας χιλιάδες φανς των διακοπών σε ελληνικό έδαφος να επισκεφτούν το νησί. Στις δεκάδες αναρτήσεις που έχει πραγματοποιήσει, η Ολλανδή blogger δηλώνει μαγεμένη από το νησί, τη θέα στο απέραντο γαλάζιο, τις τοπικές γεύσεις, τη φιλόξενη διάθεση των κατοίκων και την αίσθηση της ηρεμίας που αποπνέει το νησί.

Η επίσκεψη της έγκριτης Ολλανδής blogger, Linda Johanna Maria de Jong πραγματοποιήθηκε με στόχο την ανάδειξη εξειδικευμένων μορφών τουρισμού, στο πλαίσιο της πρωτοποριακής δράσης του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών «100 Ολλανδοί bloggers @ 100 ελληνικούς προορισμούς» για τη μεγιστοποίηση της προβολής της Ελλάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε συνεργασία με έγκριτους φορείς, τουρ οπερέιτορς και αεροπορικές εταιρίες.

H ίδια διαχειρίζεται το δημοφιλές blog http://www.happymoms.nl/, με 25.000 μοναδικούς επισκέπτες σε μηνιαία βάση, γνωρίζει ευρεία αποδοχή από οικογένειες, μητέρες με παιδιά και ταξιδιώτες με ειδικά ενδιαφέροντα για δραστηριότητες. Στη διάρκεια της πολυήμερης παραμονής στο νησί, η δημοφιλής blogger περιηγήθηκε σε γραφικά χωριά, συμμετείχε σε δραστηριότητες όπως πεζοπορία, γεύτηκε την τοπική κουζίνα και ανακάλυψε τις εξωτικές παραλίες του νησιού, προκειμένου να αποκαλύψει στο αφοσιωμένο κοινό της, την «ιδανική συνταγή οικογενειακών διακοπών», στο νησί με το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου.

Η δράση οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών, σε συνεργασία με το Δήμο Αλοννήσου και με τη στήριξη της εταιρίας τουριστικού consulting Re:Make.

«Η επίσκεψη της κ. De Jong σηματοδοτεί μία σειρά στοχευμένων δημοσιογραφικών επισκέψεων που θα οργανώσει ο δήμος καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, με στόχο την ανάδειξη των ειδικών μορφών τουρισμού σε blogs και ΜΜΕ υψηλής επισκεψιμότητας και αναγνωσιμότητας», δήλωσε ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, μετά την ολοκλήρωση της δράσης.

Σημαντικές bloggers φιλοξένησαν, εξάλλου, ο Δήμος Σκιάθου και η Ένωση Ξενοδόχων το προηγούμενο διάστημα. Στο πλαίσιο του στοχευμένου δημοσιογραφικού ταξιδιού που οργανώθηκε από το Γραφείο ΕΟΤ Κάτων Χωρών για την ανάδειξη των περιοχών της Σκιάθου του Βόλου και του Πηλίου, οι γνωστές bloggers Ianna Niemeijer και Kelly Johanna Camffermann, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν πρόσφατα το νησί του Παπαδιαμάντη, να δοκιμάσουν την τοπική γαστρονομία και να απολαύσουν τις ποιοτικές υπηρεσίες του τόπου. Τη φιλοξενία, επιλήφθηκαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σκιάθου, Παναγιώτης Διολέττας, και η γενικής γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων, Ερουλία Διολέττα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου