ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προσκύνημα του Επιταφίου στη Χίο μπροστά στην μπουκαπόρτα του «Αριάδνη»

προσκύνημα-του-επιταφίου-στη-χίο-μπρο-494022

Μία ξεχωριστή στιγμή, για το πλήρωμά του και τους επιβάτες επιφύλασσε ο Σκοπελίτης πλοίαρχος του πλοίου «Αριάδνη» Στέλιος Καρβέλης, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στο λιμάνι της Χίου.

Το καράβι, που εκτελεί καθημερινά το δρομολόγιο Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη και αντίστροφα, μόλις είχε πιάσει λιμάνι. Την ηρεμία της νύχτας έσκιζαν οι ψαλμοί στην περιφορά των Επιταφίων της πόλης.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο Στέλιος Καρβέλης, παρότρυνε πλήρωμα και επιβάτες να κατέβουν από το πλοίο προκειμένου να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο του Αγίου Γεωργίου Φρουρίου, που εκείνη την ώρα οδηγούνταν προς την Κεντρική Πλατεία της Χίου, προκειμένου να συναντήσει τους υπόλοιπους Επιτάφιους της Πόλης.

Ο καπετάνιος είχε φροντίσει λίγο πριν να επικοινωνήσει με τον ιερέα του Αγίου Γεωργίου, και έτσι ο Επιτάφιος βγήκε για λίγο από την πορεία του, πήγε -όπως γράφουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης- στην μπουκαπόρτα του Αριάδνη, όπου τον περίμεναν επιβάτες και πλήρωμα που έλαβαν την ευλογία του ιερέα.

Επιβάτες και πλήρωμα προσκύνησαν με κατάνυξη τον Επιτάφιο, ενώ όλοι μαζί ευχαρίστησαν τον πλοίαρχο για την προνοητικότητά του.

Το πλοίο παρέμεινε για ακόμη λίγα λεπτά στο λιμάνι της Χίου, αποδίδοντας χαιρετισμό στον Επιτάφιο του Μητροπολιτικού Ναού Χίου, με τον Μητροπολίτη Μάρκο να ανταποδίδει με ευλογία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου