ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πρόταση για παραίτηση του δημοτικού συμβουλίου

πρόταση-για-παραίτηση-του-δημοτικού-σ-851206

«Καζάνι που βράζει» τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για εκπροσώπηση τους μεν στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά με έναν περιφερειακό σύμβουλο και όχι με Αντιπεριφερειάρχη και τρεις συμβούλους δημιουργώντας μια ξεχωριστή Πέμπτη Περιφερειακή Ενότητα έχει ανάψει τα αίματα!

Αλυσιδωτές είναι οι αντιδράσεις κατοίκων και φορέων σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο. Συζητιούνται δυναμικές κινητοποιήσεις ενώ σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προχωρά την ερχόμενη Τρίτη το δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου.

Μάλιστα στην συνεδρίαση η αντιπολίτευση θα καταθέσει πρόταση για ομαδική παραίτηση του δημοτικού συμβουλίου αλλά και για επ’ αόριστον κλείσιμο του δημαρχείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Δε γίνεται η πλειοψηφία της ΝΑΜ να καταψηφίζει την εκπροσώπηση μας στο περιφερειακό συμβούλιο. Δεν γίνεται όμως και να μην έχουμε εκπροσώπηση σωστή και ολοκληρωμένη στο συμβούλιο. Είναι μονόδρομος αυτό που ζητάμε», σημειώνει ο κ. Θεοδώρου από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

«Στη περίπτωση των Σποράδων ο αρχικά ψηφισμένος «Καλλικράτης» άφηνε τα νησιά των Β. Σποράδων (Σκιάθο- Σκόπελο – Αλόννησο), χωρίς εκπροσώπηση. Με τροπολογία που επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή αντίστοιχη επιτροπή διορθώθηκε η παράλειψη αυτή και οι Σποράδες απέκτησαν περιφερειακή ενότητα. Περιφερειακή ενότητα όμως χωρίς Αντιπεριφερειάρχη και τους ανάλογους περιφερειακούς συμβούλους δε νοείται», δήλωνε χθες ο δήμαρχος Σκιάθου Νίκος Πλωμαρίτης.

Πάγιο αίτημα λοιπόν αποτελεί να εφαρμοστεί στα νησιά των Βορείων Σποράδων ό, τι ακριβώς και στην περιφερειακή ενότητα Νήσων Αττικής.
«Έχουμε την ίδια πληθυσμιακή αναλογία με τα νησιά του Αργοσαρωνικού (περιφερειακή ενότητα Νήσων). Ο πληθυσμός των νησιών του Αργοσαρωνικού αντιστοιχεί στο 1,8 % του πληθυσμού της Περιφέρειας Αττικής. Ο πληθυσμός των νησιών των Β. Σποράδων αντιστοιχεί στο 1,8 % του πληθυσμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Άρα μιλάμε για την ίδια ακριβώς πληθυσμιακή αναλογία και συνεπώς επιβάλλεται εκ των πραγμάτων να εφαρμοστεί και στη περιφερειακή ενότητα Σποράδων ό,τι ακριβώς και στη περιφέρεια Νήσων Αττικής, γιατί τα νησιά των Β. Σποράδων ανήκουν σε χερσαία Περιφέρεια, (όπως του Αργοσαρωνικού», επισημαίνει ο κ. Πλωμαρίτης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου