ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πρόστιμα έως 10.000 ευρώ για παράνομες συνδέσεις στο δίκτυο ομβρίων

πρόστιμα-έως-10-000-ευρώ-για-παράνομες-συνδ-535560

Τσουχτερά πρόστιμα μέχρι 10.000 ευρώ θα επιβάλλονται από τη ΔΕΥΑΣ Σκιάθου στις περιπτώσεις εντοπισμού δολιοφθοράς στο δίκτυο όμβριων, λόγω παράνομης σύνδεσης της αποχέτευσης, σύμφωνα με την τιμολογιακή πολιτική που έχει εγκριθεί από το ΔΣ της ΔΕΥΑΣ και το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου. Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί το συγκεκριμένο φαινόμενο, αλλά, έχει επιβληθεί ωστόσο πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ σε ιδιώτη, για παράνομη σύνδεση στο δίκτυο αποχέτευσης, που προκάλεσε ζημιά στο αντλιοστάσιο, όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, Λευτέρης Βιολέττας.

Ρεπορτάζ : ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στο μεταξύ, με υπερσύγχρονα συστήματα νέας τεχνολογίας θα γίνονται πλέον έλεγχοι και επισκευές στο δίκτυο όμβριων και το δίκτυο αποχέτευσης του νησιού, το οποίο έχει χαρτογραφηθεί με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, και έχει ψηφιοποιηθεί προκειμένου να υπάρχει ανά πάσα στιγμή πλήρης εικόνα. Η συγκεκριμένη παρέμβαση πραγματοποιήθηκε πέρυσι μέσα από ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Σημαντικό είναι, εξάλλου, το γεγονός ότι έχει εγκατασταθεί ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης διαρροών του δικτύου με ψηφιακά DSS μηχανήματα, προκειμένου να εντοπίζεται άμεση κάθε ενδεχόμενη διαρροή του δικτύου, μικρή ή μεγάλη.

Στους άμεσους στόχους της ΔΕΥΑ Σκιάθου είναι η εγκατάσταση ρομποτικού συστήματος στο σύστημα αποχέτευσης αλλά και το σύστημα όμβριων, το οποίο έχει δρομολογηθεί και όπως εκτιμά ο κ. Βιολέττας, η εγκατάσταση αναμένεται στους αμέσως προσεχούς μήνες, ενδεχομένως μέχρι το Μάιο.

«Με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να ελέγξουμε ανά πάσα στιγμή αν κάποιος δεν έχει σωστή σύνδεση στο δίκτυο αποχέτευσης, όχι απαραίτητα με δόλο, καθώς ενδέχεται είτε να υπάρχει λάθος σύνδεση ή να έχει σημειωθεί ζημιά. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα επιβάλουμε πρόστιμο, αλλά θα ενημερώσουμε τον συγκεκριμένο καταναλωτή ότι υπάρχει μια ζημιά που πρέπει να την επιδιορθώσει» όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Σκιάθου.

Πρόστιμα σε επιχειρήσεις

Έμφαση δίνεται παράλληλα από τη ΔΕΥΑ Σκιάθου στο θέμα των λιποσυλλεκτών, οι οποίοι είναι υποχρεωτικοί για όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Το πρόστιμο που προβλέπεται σε αυτή την περίπτωση είναι 1.500 ευρώ για κάθε παράβαση που θα διαπιστωθεί.

Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν από μικτό κλιμάκιο της ΔΕΥΑΣ και της αστυνομίας στο τέλος της περσινής σεζόν, για την ύπαρξη ή μη λιποσυλλέκτη σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 40 περίπου άτομα, τα οποία δεν συμμορφώθηκαν με τον κανονισμό. Όπως επεσήμανε ο κ. Βιολέττας «οι λιποσυλλέκτες είναι υποχρεωτικοί για κάθε επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να μην καταλήγουν τα λίπη μέσα στο δίκτυο», ενώ διευκρίνισε ότι τα πρόστιμα επιβλήθηκαν στον δεύτερο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, μετά την παρέλευση της προθεσμίας χάριτος που είχε δοθεί αρχικά, κατά τον πρώτο έλεγχο που διενεργήθηκε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου