ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Γλωσσιώτισσα κατακτά τη διεθνή αγορά

γλωσσιώτισσα-κατακτά-τη-διεθνή-αγορά-588762

Σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα αναπτύσσει η Ευθαλία Σταματάκη, γέννημα – θρέμμα Γλωσσιώτισσα, η οποία κάνει γνωστό τον τόπο καταγωγής της δημιουργώντας καλλυντικά και σαπούνια τα οποία φιγουράρουν σε περίοπτη θέση σε Ελλάδα και εξωτερικό, φθάνοντας μέχρι τη μακρινή Κίνα. Έχοντας ως πρώτη ύλη το λάδι και τα βότανα της πατρίδας της, η δυναμική επιχειρηματίας αξιοποιεί τη γνώση που αποκόμισε από μικρή ηλικία, παρακολουθώντας τη συνονόματη γιαγιά της να δημιουργεί υπέροχα σαπούνια και κηραλοιφές, στην κουζίνα του σπιτιού της, στη Γλώσσα Σκοπέλου.

Ρεπορτάζ : ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η εμπνευσμένη δραστηριότητα της γιαγιάς Ευθαλίας, η οποία δημιουργούσε τα δικά της καλλυντικά για την οικογένειά της, με λάδι, αρωματικά και βότανα που συγκέντρωνε η ίδια, έδωσε στην εγγονή της Ευθαλία την έμπνευση να ιδρύσει το 2012 την Euthalia Natural Cosmetic Values, την εταιρία που κατακτά με σταθερά βήματα την εγχώρια και τη διεθνή αγορά.

«Η γιαγιά αξιοποιούσε τα βότανα της Σκοπέλου και έφτιαχνε σκευάσματα για τα παιδιά και την οικογένειά της, κρέμες και σαπούνια, από χόμπι» όπως αναφέρει η εγγονή της γιαγιάς Ευθαλίας, ανατρέχοντας σε εικόνες της παιδικής της ηλικίας, καθώς ξεδιπλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πτυχές της οικογενειακής παράδοσης.

Η γνώση που αποκόμισε από τη γιαγιά της και οι συνταγές που ήταν γραμμένες στο οικογενειακό τετράδιο, αποτέλεσαν παρακαταθήκη ζωής για την κ. Σταματάκη, η οποία παράγει με μεράκι καλλυντικά περιποίησης για γυναίκες και άνδρες, αλλά και σαπούνια που μοσχοβολούν φρεσκάδα και αρώματα φύσης.

«Με βασικό συστατικό το πολύτιμο βιολογικό ελαιόλαδο, πλαισιωμένο από τα γνωστά για την αντιοξειδωτική τους δράση άγριο τριαντάφυλλο και κίστο, 100% φυσικά και με ενισχυμένη αποτελεσματικότητα, έχουν πάρει τιμής ένεκεν το όνομα της γυναίκας που τα ενέπνευσε, επαληθεύοντας την υπόσχεση για ευ-θαλία και ευ-δοκιμία της επιδερμίδας στην οποία προσφέρουν τροφή, υγεία και λάμψη. Παράλληλα, στην καρδιά τους κρύβουν τον γοητευτικό απόηχο της Σκοπέλου και της γιαγιάς Ευθαλίας και αποτιμούν φόρο τιμής στη αιώνια δύναμη της φύσης και στις παραδοσιακές αξίες και αρετές του ελληνικού πολιτισμού» σύμφωνα με τη φιλοσοφία της επιχείρησης.

Οι πρώτες ύλες των καλλυντικών προέρχονται σε μεγάλο ποσοστό από τη Γλώσσα Σκοπέλου, την πατρίδα της κ. Σταματάκη και της συνονόματης γιαγιάς της, καθώς επίσης και από επιλεγμένες πηγές, ενώ όπως αναφέρει η ίδια «συνεργάζομαι με πιστοποιημένα εργαστήρια που εκχειλίζουν βότανα ή έλαια για να μπορέσουμε να δώσουμε στις φόρμουλες των προϊόντων μας τις ιδιότητες που θέλουμε».

Η ίδια δηλώνει ευτυχής, διότι μέσα από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα κάνει ευρύτερα γνωστή τη Σκόπελο, η οποία πρωταγωνιστεί, εξάλλου, στο προωθητικό υλικό της εταιρείας.

Οι συνταγές της γιαγιάς Ευθαλίας κατακτούν την Ελλάδα και το εξωτερικό, αγορές όπως το Βέλγιο, η Γερμανία, η Πολωνία και η μακρινή Κίνα, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ο πλούτος της φύσης αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο, με πολλές δυνατότητες και πολυάριθμους αποδέκτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου