ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Νέα χιονοθύελλα στην Αλόννησο. Χωρίς ρεύμα όλο το νησί

νέα-χιονοθύελλα-στην-αλόννησο-χωρίς-ρ-604974

Στο έλεος πρωτοφανούς θεομηνίας βρίσκεται η Αλόννησος, η οποία πλήττεται από νέα χιονοθύελλα τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται κι άλλο η ήδη εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νησί από το Σάββατο.

Από τις 13:00 έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε όλη την Αλόννησο, μετά από την κατάρρευση πυλώνων της ΔΕΗ στη Γλώσσα Σκοπέλου και σε υποσταθμό στην περιοχή Λαύκος του νοτίου Πηλίου.

Παρά τη χιονοθύελλα, οι προσπάθειες διάνοιξης δρόμων συνεχίζονται, αλλά η κατάσταση είναι απελπιστική, αφού δρόμοι που άνοιξαν έκλεισαν και πάλι από τις 15:00.

Στον Γέρακα και το Καλαμάκι βρίσκονται εγκλωβισμένοι κτηνοτρόφοι, τους οποίους δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα. Παρόμοια είναι η κατάσταση που επικρατεί και στη Στενή Βάλλα, τον Ρουσούμ Γιαλό, την Παλιά Αλόννησο και τη Μαρπούντα. Οι δρόμοι είναι κλειστοί από το χιόνι, το οποίο σε πολλά σημεία ξεπερνά τα δύο μέτρα, αλλά και από πτώσεις σπασμένων πεύκων.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, μετά την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μιλώντας στο ΑΠΕ απεύθυνε έκκληση να αποσταλούν άμεσα κλιμάκια τεχνικών της ΔΕΗ για την αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών στη ηλεκτροδότηση, γιατροί γιατί δεν επαρκεί η μία που βρίσκεται στο νησί, στρατιωτικές δυνάμεις που θα συνδράμουν στη βοήθεια των κατοίκων και τρία-τέσσερα ερπυστριοφόρα οχήματα, προκειμένου να διανοίξουν δρόμους, όπου το ύψος του χιονιού ξεπερνά τα δύο μέτρα.

Παρά τη χιονοθύελλα και τα οκτώ έως εννέα μποφόρ που επικρατούν, γίνεται προσπάθεια να καταπλεύσει από τον Βόλο στην Αλόννησο το οχηματαγωγό πλοίο «Πρωτεύς», το οποίο μεταφέρει δυνάμεις την Πυροσβεστικής και μηχανήματα για συνδρομή στις δυνάμεις του δήμου Αλοννήσου.

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στη Σκόπελο, όπου από τη σφοδρή χιονόπτωση έχουν ξανακλείσει οι δρόμοι και έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Και ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, ζήτησε να αποσταλούν κάθε είδους ενισχύσεις στο νησί για τη συνδρομή και παροχή βοήθειας στους κατοίκους, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου