ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μισό μέτρο χιόνι σε Αλόννησο και Σκόπελο

μισό-μέτρο-χιόνι-σε-αλόννησο-και-σκόπε-607186

Ιδιαίτερα «επιθετική» έχει φανεί μέχρι στιγμής η «Αριάδνη» (το χαμηλό βαρομετρικό που προκαλεί το κύμα κακοκαιρίας στη χώρα μας) με τα νησιά Σκόπελος και Αλόννησος, αφού όχι μόνο το ’στρωσε εκεί κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά το χιόνι ξεπερνά ακόμα και το μισό μέτρο ανά περιοχές.

Ειδικά στην Αλόννησο, το ύψος του χιονιού ξεπερνά τα 50 εκατοστά ακόμη και στις παραλίες του νησιού σύμφωνα με τον δήμαρχο Πέτρο Βαφίνη και η κατάσταση είναι δύσκολη.

Αλόννησος :το Χιόνη σκέπασε το ιπτάμενο Δελφίνι ΕΡΑΤΩ

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το νησί είναι χωρίς ρεύμα εδώ μερικές ώρες ενώ δεν υπάρχει και πρόσβαση σε νερό λόγω του ότι το δίκτυο ύδρευσης δε λειτουργεί και οι αντλίες από τις δεξαμενές των σπιτιών δε λειτουργούν λόγω της διακοπής ρεύματος.

Εικάζεται ότι σε 1-2 ώρες θα διορθωθεί η βλάβη.

Στην Σκόπελο ο χιονιάς δημιούργησε και εκεί προβλήματα και ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι το μισό νησί έχει πολύ χιόνι που ξεπερνά τα 30 εκατοστά και γίνονται προσπάθειες να εκχιονισθεί ο δρόμος Σκοπέλου-Έλιος και να δοθεί στην κυκλοφορία.

Και εδώ υπάρχουν διακοπές ρεύματος λόγω της κακοκαιρίας.

Οι δημοτικές αρχές προσπαθούν να κρατήσουν τους κεντρικούς δρόμους ανοιχτούς, ενώ στη μάχη για να λιώσουν οι πάγοι έχουν επιστρατευθεί και νταλίκες που ρίχνουν θαλασσινό νερό στο οδόστρωμα.

Στη Σκιάθο χιονόπτωση σημειώθηκε μόνο στα ορεινά του νησιού. Στον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης ο συνεχής αποχιονισμός και οι ρίψεις αλατιού, έχουν βοηθήσει ώστε ο δρόμος να είναι ανοιχτός και καθαρός.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου