ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δημοτικός υπάλληλος επιστρατεύτηκε για διακομιδή με ασθενοφόρο

δημοτικός-υπάλληλος-επιστρατεύτηκε-688420

Υπάλληλος του Δήμου Σκιάθου επιστρατεύθηκε χθες το πρωί για να μεταφέρει ασθενή που έχρηζε διακομιδής σε μεγάλο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Από χθες το Κέντρο Υγείας του νησιού για μία ακόμη φορά είναι χωρίς οδηγό. Και επειδή είναι η πολλοστή φορά οι γιατροί του Κέντρου Υγείας ενημέρωσαν και την Εισαγγελία Βόλου αλλά και την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας προκειμένου να λάβουν γνώση εγκαίρως πριν συμβεί οτιδήποτε και «φορτωθούν» ευθύνες που δεν έχουν.

Ο μοναδικός οδηγός του ασθενοφόρου που τουλάχιστον κινούνταν για μία βάρδια χθες το πρωί αναχώρησε λαμβάνοντας την άδειά του. Τις επόμενες 25 ημέρες το Κέντρο Υγείας μένει ουσιαστικά ακάλυπτο για όλο το 24ωρο. Εάν δεν βρεθεί λύση άμεσα, τότε οι διακομιδές θα γίνονται με ιδιωτικά μέσα και με δημοτικούς υπαλλήλους, που διατίθενται από το Δήμο προκειμένου να εξυπηρετηθούν έκτακτα περιστατικά.

Ο γιατρός του Κ.Υ Σκιάθου κ. Γ. Ριζοδήμος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εξέφρασε τη απογοήτευσή του, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό φτάνει στα όρια του, εισπράττοντας την αδιαφορία των αρμοδίων στους οποίους έχει απευθυνθεί προκειμένου να βρεθεί μία μόνιμη λύση στο πρόβλημα.

Χθες το πρωί σήμανε συναγερμός όταν ένας ασθενής με χρόνια πάθηση μετά από απόφαση των γιατρών του Κ.Υ κρίθηκε σκόπιμο ότι θα πρέπει να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη σε νοσοκομείο για να συνεχίσει εκεί τη θεραπεία του.

Ελλείψει οδηγού, ο Δήμος έδωσε τη λύση, παραχωρώντας υπάλληλο για να κινηθεί το ασθενοφόρο και να γίνει η διακομιδή.

«Τι θα γίνει όμως την επόμενη φορά που θα συμβεί –ένα άλλο πιο επείγον περιστατικό; Είναι δυνατόν να ψάχνουμε υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα αυτονόητα» αναρωτήθηκε στη συνομιλία που είχε με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Ριζοδήμος.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχει επιστρατευθεί δημοτικός υπάλληλος για να γίνει διακομιδή. Αρχές καλοκαιριού και πάλι είχε συμβεί το ίδιο, το θέμα είχε πάρει πανελλαδική διάσταση, χωρίς ωστόσο από τότε μέχρι σήμερα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Την ίδια ώρα ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την πρόσληψη των πληρωμάτων ασθενοφόρων για Σκιάθο και Αργαλαστή από την 5η ΥΠΕ που πάμπολλες φορές έχει γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών χωρίς όμως να έχει παρέμβει αποτελεσματικά.

Το χθεσινό περιστατικό, τέλος, καταδίκασε και ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ Ν. Χαυτούρας που ενημερώθηκε από τους γιατρούς για το θέμα, υπογραμμίζοντας πως «όλα τα φαινόμενα συγκλίνουν με την τελμάτωση στο χώρο της υγείας».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου