ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κοινωφελής εργασία για 55 άνεργους

κοινωφελής-εργασία-για-55-άνεργους-692319

Σημαντικά κενά αναμένεται να καλυφθούν μέσω των 55 θέσεων κοινωφελούς εργασίας που προβλέπονται για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, σε εποχές κατά τις οποίες καθίσταται εντονότερο το πρόβλημα της υποστελέχωσης και πολλαπλασιάζονται οι καθημερινές ανάγκες των δήμων.

Στο δήμο Σκιάθου, ειδικότερα, προβλέπεται να καλυφθούν 23 θέσεις εργασίας μέσω της κοινωφελούς από ισάριθμους ανέργους, οι οποίοι θα απασχοληθούν επί οχτάμηνο σε διάφορες ειδικότητες, όπως διοικητικοί, πολιτικοί μηχανικοί, κοινωνικός λειτουργός, βοηθητικό προσωπικό στον τομέα της καθαριότητας και του πρασίνου κλπ.

Τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στις υπηρεσίες του δήμου Σκιάθου, όπως και των υπολοίπων δήμων εξάλλου, λόγω συνταξιοδοτήσεων, μετατάξεων κλπ., δεν έχουν αναπληρωθεί με μόνιμο προσωπικό, με αποτέλεσμα να υιοθετείται κατ’ ανάγκη, η λύση του εποχιακού προσωπικού, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία.

Στο δήμο Σκοπέλου, αντίστοιχα, θα καλυφθούν 18 θέσεις μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, για διάφορες ειδικότητες, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τεχνικούς τομείς, διοικητικούς, εργάτες καθαριότητας και πρασίνου. «Ο δήμος Σκοπέλου είναι υποστελεχωμένος, υπάρχουν πολλά κενά, τα οποία έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και δεν έχουν καλυφθεί» όπως αναφέρει με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η αρμόδια αντιδήμαρχος Μάχη Κλωνάρη.

Η ίδια επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι η τεχνική υπηρεσία του δήμου, η οποία είναι καίριας σημασίας απαρτίζεται από ένα άτομο ή δύο στην καλύτερη των περιπτώσεων, γεγονός που αποτυπώνει το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει. «Ολες οι υπηρεσίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα» υπογραμμίζει η ίδια αντιδήμαρχος, η οποία προσθέτει ότι εξίσου μεγάλο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και η υπηρεσία καθαριότητας, σε ένα νησί όπου πολλαπλασιάζονται οι ανάγκες στη διάρκεια της θερινής σεζόν.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται η εξέλιξη σχετικά με το αίτημα της παράτασης συμβάσεων για τους οχταμηνίτες που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, προκειμένου να στελεχωθούν με το ανάλογο προσωπικό όλες οι υπηρεσίες του δήμου.

Ανάλογες ελλείψεις παρατηρούνται, εξάλλου, και στο δήμο Αλοννήσου, όπου προβλέπεται η κάλυψη 14 θέσεων σε τεχνικούς και διοικητικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της καθαριότητας. Οπως αναφέρει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλοννήσου, Παναγιώτης Τσουκανάς, το πρόβλημα της υποστελέχωσης είναι εμφανές σε όλους τους τομείς και η ανάγκη κάλυψης των κενών, είναι άμεση και επιτακτική.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου