ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αυλαία αφίξεων με αύξηση 10% στο αεροδρόμιο Σκιάθου

αυλαία-αφίξεων-με-αύξηση-10-στο-αεροδρόμ-693910

Με θετικό πρόσημο και αύξηση της τάξης του 10% κλείνει η αυλαία της φετινής σεζόν για τις πτήσεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, το οποίο υπολογίζεται ότι προσέλκυσε περισσότερους από 165.000 ξένους επισκέπτες, έναντι 150.000 την αντίστοιχη περσινή σεζόν.

Στο μεταξύ, αναμένεται στις αρχές της επόμενης χρονιάς και συγκεκριμένα περί τα τέλη Ιανουαρίου του 2017, να αναλάβει δράση η Fraport σύμφωνα με τους όρους της παραχώρησης των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται το αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Οι επαγγελματίες των νησιών αναμένουν, με θετικά σχόλια, τον νέο κύκλο λειτουργίας του αεροδρομίου της Σκιάθου υπό νέο καθεστώς, ενώ εκτιμούν ότι θα προκύψουν πολλαπλά οφέλη σε επίπεδο αφίξεων, αλλά και αναβάθμισης του αεροδρομίου από το νέο επενδυτικό σχήμα.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο τουριστικός πράκτορας Αλέκος Ευσταθίου, υπογραμμίζει ότι «θα γίνουν επενδύσεις για τη λειτουργία και την αναβάθμιση του αεροδρομίου, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι θα διατεθούν χρήματα, προκειμένου να αλλάξει όψη».

Σε επίπεδο πτήσεων, εξάλλου, η αύξηση των αφίξεων δεν μεταφράστηκε κατ’ ανάγκη σε αύξηση των διανυκτερεύσεων ή των χρημάτων που δαπανήθηκαν από τους τουρίστες στη διάρκεια των διακοπών τους, αλλά στο σύνολό της, η σεζόν θεωρείται καλή.

Στο μεταξύ, οι τελευταίοι επισκέπτες των νησιών από το εξωτερικό επιστρέφουν σταδιακά στη βάση τους, με την τελευταία πτήση τσάρτερ, της 15ης Οκτωβρίου, να έχει ως προορισμό τη Σκανδιναβία.

Ξεκίνησε η Sky Express

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί, ότι οι πτήσεις εσωτερικού στη γραμμή Σκιάθος – Αθήνα και αντιστρόφως, συνεχίζονται κανονικά, η Sky Express, η νέα εταιρεία που προστέθηκε, πραγματοποιεί πτήσεις στο νησί από την 1η Οκτωβρίου, ενώ συνεχίζεται παράλληλα το πρόγραμμα πτήσεων της Olympic air στην ίδια κατεύθυνση.

O τουριστικός πράκτορας Αλ. Ευσταθίου υπογραμμίζει ότι τη δεδομένη χρονική περίοδο είναι θετική η εικόνα που υπάρχει από τη Βρετανική αγορά, με τη ροή των πρώτων κρατήσεων για την επόμενη σεζόν να κυμαίνεται στα περσινά επίπεδα με αυξητική τάση, ενώ προσθέτει ότι για να συνεχιστεί το θετικό κλίμα από το εξωτερικό, προαπαιτούμενα είναι η οικονομική και πολιτική σταθερότητα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου