ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σημαντικός θεσμός

σημαντικός-θεσμός-785481

Η Σκόπελος βαδίζει σταθερά στα βήματα της παράδοσης

Πολύ θετικός είναι ο απόηχος του 4ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Διαμαντής Παλαιολόγος, που πραγματοποιήθηκε στη Σκόπελο με τη συμμετοχή 17 χορευτικών συγκροτημάτων, σχεδόν 600 χορευτών, 70 εθελοντών και πάνω από 7000 θεατών.

Η παρέλαση όλων των χορευτών πιασμένων χέρι – χέρι κατά μήκος του λιμανιού της Σκοπέλου στην έναρξη του Φεστιβάλ, συγκίνησε το κοινό αλλά και τους χορευτές, οι οποίοι περπατώντας στα σοκάκια του νησιού έδωσαν το ξεχωριστό τους στίγμα μέσα από τα βήματα της παράδοσης. Το κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο της Σκοπέλου, γέμισε με μουσικές και χορούς από την Μακεδονία, τη Θράκη, την Κρήτη, το Αιγαίο, την Πελοπόννησο, την Ηπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Καππαδοκία, ενώ την τελευταία μέρα παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί της Ουκρανίας από το παράρτημα Ουκρανίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, που ενθουσίασαν το κοινό!

Οι χορευτές και οι εθελοντές του Φεστιβάλ απόλαυσαν τις παράλληλες δραστηριότητες που είχαν προγραμματιστεί, όπως σεμινάρια και μαθήματα χορών, εκδρομές στο νησί, ημερίδες και πάρτι με ατέλειωτο χορό. Πολλοί ξένοι επισκέπτες του νησιού είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν ελληνικούς χορούς στην πρωτότυπη εκδήλωση «Say Opa» που πραγματοποιήθηκε τη δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από την μη κερδοσκοπική εταιρεία Πλέγμα, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ τέλεσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΕΟΤ, του υπουργείου Πολιτισμού, της Γενικής Γραμματείας του υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων και του δήμου Σκοπέλου και υποστηρίχθηκε από τον Σύλλογο Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Σκοπέλου και την Ένωση Ξενοδόχων, με χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου