ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ανοιγμα της Σκοπέλου στη Ρωσία

ανοιγμα-της-σκοπέλου-στη-ρωσία-791259

Προοπτικές συνεργασίας σε όλα τα πεδία δημιουργούνται μεταξύ της Σκοπέλου και του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, με αφετηρία τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων του νησιού σε διεθνή διοργάνωση εμπορικού χαρακτήρα, που θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 18 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Η Σκόπελος και τα τοπικά προϊόντα της, θα δώσουν δυναμικό «παρών» στη συνάντηση, η οποία δημιουργεί παράλληλα τις κατάλληλες προϋποθέσεις για επαφές μεταξύ των δύο πλευρών και σύσφιξη σχέσεων, με πολλαπλά οφέλη για το νησί.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Λάκης Ιωαννίδης, είναι λάτρης της Σκοπέλου, την οποία επισκέφθηκε και φέτος μαζί με τη σύζυγό του, στο πλαίσιο καλοκαιρινών διακοπών, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί με φορείς του νησιού, προκειμένου να συζητηθούν θέματα συνεργασίας.

Ο κ. Ιωαννίδης ζήτησε να συναντηθεί με εκπροσώπους του δήμου Σκοπέλου, της Ενωσης Ξενοδόχων, των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και άλλων παραγωγικών φορέων του νησιού, στους οποίους απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής στη μεγάλη διοργάνωση της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προβληθεί το νησί και να προωθηθεί παράλληλα στη Ρώσικη αγορά.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη, υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντική η προώθηση της Σκοπέλου ως τουριστικού προορισμού αλλά και των τοπικών προϊόντων στη ρώσικη αγορά, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η ίδια επεσήμανε ότι οι εκπρόσωποι των φορέων της Σκοπέλου θα έχουν διαδοχικές συναντήσεις με αντίστοιχους φορείς της Ρωσίας, προκειμένου να διερευνηθούν οι προοπτικές συνεργασίας. Παράλληλα, θα απευθύνουν πρόσκληση σε Ρώσους επιχειρηματίες και εκπροσώπους φορέων να επισκεφθούν το νησί, να βιώσουν την τοπική φιλοξενία και να δουν από κοντά τη Σκόπελο.

«Σταδιακά θα κάνουμε βήματα προς την κατεύθυνση της προσέγγισης της ρώσικης αγοράς, προκειμένου να διερευνήσουμε τι ακριβώς ζητούν, για να τους δώσουμε το ανάλογο υλικό» επισημαίνει η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκοπέλου.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς η τουριστική κίνηση στο νησί, και παρά το γεγονός ότι σημειώθηκαν διακυμάνσεις στην αρχή της σεζόν, εντούτοις ο Αύγουστος σημείωσε αυξητική τάση και εντυπωσιακά ποσοστά πληρότητας, τα οποία άγγιξαν τριψήφιο νούμερο.

Η πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού εκτιμά ότι η φετινή τουριστική σεζόν θα κλείσει με θετικό πρόσημο για τα καταλύματα, καθώς παρατηρήθηκε μείωση στα ποσά που διέθεσαν οι τουρίστες, Ελληνες και ξένοι, στα καταστήματα εστίασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου