ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ευρωπαϊκή βράβευση για θεσμό της Σκοπέλου

ευρωπαϊκή-βράβευση-για-θεσμό-της-σκοπ-796300

Στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» (www.dancefestival.gr) απονέμεται βραβείο για την προώθηση της διαπολιτισμικής μάθησης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Eileen (www.eileen-eu.org).

Για το φεστιβάλ που διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά στη Σκόπελο από τις 27 έως τις 29 Αυγούστου, εργάζονται κάθε χρόνο περισσότεροι από 60 εθελοντές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ φοιτητές από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Τουρκία έχουν εκπονήσει πρακτική άσκηση στο πλαίσιο του. Για το 2016 θα συμμετάσχουν χορευτικά συγκροτήματα από Ελλάδα, Κύπρο, Ουκρανία και Νεπάλ.

Η Κωνσταντίνα Αγγελέτου, πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Πλέγμα», η οποία διοργανώνει το φεστιβάλ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας δήλωσε: «Νιώθουμε ιδιαίτερη τιμή και χαρά για αυτό το βραβείο. Στο φεστιβάλ δίνουν κάθε χρόνο το παρών 600 χορευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και φοιτητές και σπουδαστές από διαφορετικές χώρες, οι οποίοι εργάζονται για αυτό ή εκπονούν ακαδημαϊκές εργασίες. Ταυτόχρονα το φεστιβάλ έχει παρουσιαστεί σε συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Τουρκία ως καλή πρακτική. Το βραβείο αυτό έρχεται να δικαιώσει την προσπάθειά μας και φυσικά όλους όσοι μας έχουν εμπιστευτεί».

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», μέλος του European Folklore Festival Association, διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πλέγμα» και την συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, το υπουργείο Πολιτισμού, το υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και ο δήμος Σκοπέλου αγκαλιάζουν το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, θέτοντας το Φεστιβάλ υπό την αιγίδα τους.

Το Φεστιβάλ υποστηρίζεται από τους: Hellenic Seaways, ANES, Εθνική Τράπεζα, Copelouzos Group, GoGreek, Zeus+ Dione, It’s All Greek On Me, Ancient Greek Sandals, Θεσσαλική Ζυθοποιία, ΕΨΑ ενώ διοργανώνεται με την υποστήριξη της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου και των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Σκοπέλου.

Μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου