ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αυξημένη η κίνηση προς τις Σποράδες ενόψει Δεκαπενταύγουστου

αυξημένη-η-κίνηση-προς-τις-σποράδες-εν-801553

Αισθητή αύξηση παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες η επιβατική κίνηση από το λιμάνι του Βόλου προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, η οποία μεταφράζεται σε 3.779 επιβάτες, οι οποίοι καταγράφηκαν το τριήμερο από 6 έως και 8 Αυγούστου σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Λιμεναρχείου Βόλου.

Συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο 6 Αυγούστου καταγράφηκαν 1.182 επιβάτες, 232 ΙΧ, 38 δίκυκλα και 10 φορτηγά. Την Κυριακή 7 Αυγούστου 1.385 επιβάτες, 299 ΙΧ, 42 δίκυκλα και 15 φορτηγά και τη Δευτέρα 8 Αυγούστου 1.212 επιβάτες, 231 ΙΧ, 27 δίκυκλα και 16 φορτηγά.

Κατά την επιστροφή από τα νησιά των Βορείων Σποράδων προς το Βόλο, καταγράφηκαν αντίστοιχα: στις 6 Αυγούστου, 1.227 άτομα, 233 ΙΧ, 19 δίκυκλα και 21 φορτηγά. Στις 7 Αυγούστου, 1.373 επιβάτες, 239 ΙΧ, 56 δίκυκλα και 21 φορτηγά και στις 8 Αυγούστου, 1.117 επιβάτες, 173 ΙΧ, 26 δίκυκλα και 15 φορτηγά.

Η επιβατική κίνηση ακολουθεί ανοδική πορεία στην αιχμή της τουριστικής σεζόν και ενόψει του τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου, η οποία καθίσταται, όπως προαναφέρθηκε, ευδιάκριτη, από τις πρώτες ημέρες του μήνα. Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί το προσεχές διήμερο, ενώ σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν, θα συνεχιστεί και το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Στο μεταξύ, η πληρότητα στα νησιά των Βορείων Σποράδων προσεγγίζει με ταχείς ρυθμούς το 100% με τους ξενοδόχους να εκφράζουν την ικανοποίησή τους, μετά τη δύσκολη περίοδο που προηγήθηκε και την αγωνία των επαγγελματιών του τουρισμού λόγω των διεθνών γεγονότων που συγκλόνισαν τον κόσμο.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Λιμενάρχης Σκοπέλου, Γιώργος Γκάρας, υπογραμμίζει ότι η κίνηση είναι διπλάσια σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και η μεγάλη κινητικότητα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια αναμένεται να διατηρηθεί έως τις 20 Αυγούστου.

Ο ίδιος αναφέρει παράλληλα ότι υπάρχει πληθώρα δρομολογίων, ενώ λειτουργούν γραμμές που συνδέουν επιπροσθέτως τα νησιά με Θεσσαλονίκη, Αγιο Κωνσταντίνο, Εύβοια, Σκύρο αλλά και Γλύφα.

Με θετικό πρόσημο εξελίσσεται, στο μεταξύ, η κίνηση στη θαλάσσια γραμμή Θεσσαλονίκης – Βορείων Σποράδων, η οποία άνοιξε στις 16 Ιουνίου και έχει συμβάλει σημαντικά στην προσβασιμότητα και την αύξηση της τουριστικής κίνησης προς τις Βόρειες Σποράδες.

Παραθέτοντας αριθμητικά στοιχεία στους παριστάμενους της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο νησί, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του προέδρου της ΠΕΔ, Γιώργου Κωτσού, ο Λιμενάρχης Σκοπέλου, Γιώργος Γκάρας, ανέφερε ότι από την έναρξη της γραμμής έως και την περασμένη Πέμπτη, ταξίδεψαν στα νησιά 13.500 επισκέπτες από τη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων οι 5.100 μετέβησαν στη Σκόπελο, 5.600 στη Σκιάθο και οι υπόλοιποι στην Αλόννησο.

Επίσης ο Λιμενάρχης Σκοπέλου τάχθηκε υπέρ της δρομολόγησης συμβατικού πλοίου και στη διάρκεια του χειμώνα, ενώ όπως υπογράμμισε η συγκεκριμένη γραμμή θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί ως άγονη, εξυπηρετώντας όλο το χρόνο τα νησιά.

Επαγγελματίες και κάτοικοι των νησιών εκφράζουν την ικανοποίησή τους λόγω της αύξησης που παρατηρείται φέτος στα δρομολόγια, μετά το άνοιγμα της γραμμής από Θεσσαλονίκη, αλλά και της προσθήκης ενός επιπλέον συμβατικού πλοίου στη γραμμή του Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ η ευχή που διατυπώνεται, είναι να υπάρξει ανάλογη εικόνα και στη διάρκεια του χειμώνα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου