ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ελλείψεις ασθενοφόρων στην Αλόννησο

ελλείψεις-ασθενοφόρων-στην-αλόννησο-805096

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υγείας επισημαίνοντας τις σημαντικές ελλείψεις σε ασθενοφόρα που παρατηρούνται στο νησί της Αλοννήσου.

Ο βουλευτής Μαγνησίας τονίζει στην ερώτησή του ότι με ένα μόλις ασθενοφόρο, εξυπηρετούνται οι ανάγκες του Περιφερειακού Ιατρού Αλόννησου, του οποίου η παλαιότητα και οι μηχανικές βλάβες, οι οποίες είναι πολύ συχνές, δημιουργούν καθημερινά προβλήματα στη διακομιδή των ασθενών.

Επιπροσθέτως, αναφέρει ότι η Αλόννησος είναι ένα νησί που αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών με αποτέλεσμα ο πληθυσμός του να αυξάνεται κατά τους θερινούς μήνες, το ίδιο και οι ανάγκες σε ιατρική κάλυψη και φροντίδα. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις προς την 5η ΥΠΕ για την επισκευή και συντήρηση του ασθενοφόρου καθώς και για την ενίσχυση του στόλου, εντούτοις δεν έχει γίνει καμία σχετική ενέργεια.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ρωτά τον αρμόδιο υπουργό για το εάν έχει την πρόθεση να ενισχύσει το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου με ένα ακόμη ασθενοφόρο καθώς και γιατί καθυστερεί η επισκευή του ήδη υπάρχοντος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου