ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χωρίς ασθενοφόρο 16 ώρες το 24ωρο στη Σκιάθο

χωρίς-ασθενοφόρο-16-ώρες-το-24ωρο-στη-σκιά-815749

Χωρίς κάλυψη ασθενοφόρου η Σκιάθος 16 ώρες το 24ωρο, σε μία περίοδο που το νησί βουλιάζει από κόσμο. Οι διακομιδές προς το Κέντρο Υγείας εφόσον προκύψουν περιστατικά τις ώρες που δεν υπάρχει οδηγός γίνονται με ιδιωτικά αυτοκίνητα και ταξί.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σηκώνουν τα χέρια ψηλά στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου και ζητούν από την 5η ΥΠΕ να παρέμβει. Με δεδομένο ότι ήδη το νησί «βουλιάζει» από κόσμο οι γιατροί απέστειλαν επιστολή και ενημερώνουν την 5η ΥΠΕ ότι το Κέντρο Υγείας παραμένει ακάλυπτο από ασθενοφόρο καθώς ο ένας και μοναδικός συμβασιούχος οδηγός απασχολείται σε μία 8ωρη βάρδια. Τις υπόλοιπες ώρες εάν υπάρξει περιστατικό, η διακομιδή γίνεται με αυτοκίνητα ιδιωτών και ταξί.

Οι γιατροί του Κέντρου υγείας διαβλέποντας ότι μέσα στον Αύγουστο αυτή η κατάσταση θα χειροτερέψει με δεδομένο ότι εξαιτίας του τουρισμού ο πληθυσμός του νησιού τετραπλασιάζεται, απέστειλαν επιστολή προς τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου με την οποία και επισημαίνουν τις δυσκολίες της υφιστάμενης κατάστασης και ζητούν να βρεθεί λύση.

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την πλήρωση των κενών με επικουρικό προσωπικό. Για τη Μαγνησία προκηρύχθηκαν δύο θέσεις, μία θέση οδηγού για το Κέντρο Υγείας Σκιάθου και μία θέση οδηγού για το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής. Οι πίνακες σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκαν για τα πληρώματα μόλις προχθές, η διαδικασία όμως είναι χρονοβόρα καθώς θα πρέπει να αποσταλούν στον ΑΣΕΠ και μετά την αξιολόγηση να επιστρέψουν πίσω στην 5η ΥΠΕ για να κληθούν οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν εάν αποδέχονται τη θέση.

Την ίδια ώρα όμως το Κέντρο Υγείας θα παραμένει ακάλυπτο με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε περίοδο αιχμής.

Ο μοναδικός οδηγός που σήμερα έχει προσληφθεί θα απασχοληθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου που λήγει η σύμβασή του, ωστόσο κινεί το ασθενοφόρο μόνο στη μία βάρδια, ενώ οι υπόλοιπες δύο παραμένουν κενές. Το οργανόγραμμα λειτουργίας του Κ.Υ. Σκιάθου προβλέπει ωστόσο 5 θέσεις οδηγών ασθενοφόρου στο νησί του Παπαδιαμάντη.

Στην επιστολή που προωθήθηκε στην 5η ΥΠΕ και η οποία υπογράφεται από το διευθυντή του Κέντρου Υγείας και των άλλων γιατρών επισημαίνεται με σαφήνεια το πρόβλημα που έχει προκύψει και δηλώνεται αδυναμία να εκτελεστούν οι εφημερίες το επόμενο διάστημα χωρίς να μπορεί να κινηθεί το ασθενοφόρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου