ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ελιά για τον σεΐχη του Κατάρ ~ Εντυπωσιακό δώρο από το «Skiathos Palace»

ελιά-για-τον-σεΐχη-του-κατάρ-εντυπωσια-838194

Το δένδρο μεταφέρθηκε με γερανοφόρο στη θαλαμηγό και κοσμεί την πισίνα του «Αλ Μιρκάμπ»

Μια ελιά ηλικίας 78 περίπου ετών προσέφεραν ως δώρο στο σεΐχη του Κατάρ οι αδελφοί Δερβένη, ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου «Skiathos Palace», λίγο πριν αναχωρήσει από τη Σκιάθο με το ιδιωτικό του αεροσκάφος, με προορισμό την Ντόχα, πρωτεύουσα του Κατάρ. Το δένδρο μεταφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ από τον ελαιώνα του «Skiathos Palace» με γερανοφόρο όχημα και μεταφέρθηκε, στη συνέχεια με ιδιωτικό σκάφος στο υπερπολυτελές γιοτ του σεΐχη του Κατάρ, ως δώρο από τους αδελφούς Δερβένη, με τους οποίους διατηρεί φιλικές σχέσεις ο υψηλός επισκέπτης της Σκιάθου και στην ουσία αυτός είναι ο λόγος που επισκέπτεται το νησί, τα τρία τελευταία χρόνια.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο σεΐχης του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ Θάνι, ενθουσιάστηκε από το δώρο και την ευχάριστη έκπληξη που του επιφύλαξαν οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου και πλέον το δένδρο κοσμεί το ντεκ της πισίνας του «Αλ Μιρκάμπ».

Ο ένθερμος φίλος της Σκιάθου επισκέφτηκε και φέτος το ξενοδοχείο και δείπνησε με την οικογένειά του στο εστιατόριο «White view» επιλέγοντας να γευτεί το αγαπημένο του ντόπιο αρνάκι γάλακτος στη σούβλα, ενώ ήπιε χυμό ρόδι.

Ο σεΐχης του Κατάρ αναχώρησε, εξάλλου, χθες με το ιδιωτικό του αεροπλάνο για τη Ντόχα του Κατάρ, ενώ το βράδυ της Τετάρτης αναχώρησε η οικογένειά του. Το δείπνο που απόλαυσε η οικογένεια των γαλαζοαίματων του Κατάρ στην τραπεζαρία του πολυτελούς ιδιωτικού αεροσκάφους, περιελάμβανε αστακούς, ψάρια και θαλασσινά από τη Σκιάθο, χυμούς και ντόπια εκλεκτά κρέατα, τα οποία παρασκεύασαν οι σεφ του εστιατορίου «Καρνάγιο» και μεταφέρθηκαν με ειδικά σκεύη στο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεΐχης του Κατάρ θα συνεχίσει μετά από διάστημα τριάντα περίπου ημερών την καλοκαιρινή του κρουαζιέρα από την Κυανή ακτή, ενώ αναμένεται να επανέλθει στη Σκιάθο με την υπερπολυτελή θαλαμηγό του περί τα τέλη Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι το «Αλ Μιρκάμπ» που αγκυροβολεί πάντα στην παραλία Μάραθα και σε απόσταση αναπνοής από το ξενοδοχείο «Skiathos Palace», το πλωτό παλάτι του Αραβα κροίσου, μήκους 133 μέτρων, είναι το έκτο μεγαλύτερο yacht στον κόσμο και ένα από τα τρία ακριβότερα που έχουν κατασκευαστεί. Εχει πλήρωμα 51 ατόμων, διαθέτει 12 σουίτες, δύο πισίνες, ελικοδρόμιο, γυμναστήριο, τζακούζι και αίθουσα κινηματογράφου, ενώ κόστισε 300. 000.000 ευρώ.

Ναυπηγήθηκε το 2008 στην Γερμανία και χαρακτηρίστηκε το πιο σύγχρονο και πολυτελές σκάφος εκείνης της χρονιάς, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes». Στο εσωτερικό του υπάρχουν έπιπλα σκαλισμένα στο χέρι, καναπέδες με πολλά μαξιλάρια, χαλιά Περσίας, μαρμάρινα δάπεδα και μπρούτζινες χειρολαβές, ενώ τους τοίχους κοσμούν πίνακες διάσημων ζωγράφων μεταξύ των οποίων έργα των Βαν Γκογκ και Πικάσο. Κάθε σουίτα διαθέτει δικό της μπάνιο και μπαλκόνι στο κατάστρωμα του σκάφους.

Η πολυτελής θαλαμηγός έχει «επισκεφτεί» τη Σκιάθο και τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που αποδεικνύει ότι το νησί του Παπαδιαμάντη συγκαταλέγεται μεταξύ των δημοφιλών ελληνικών προορισμών για τους γαλαζοαίματους του Κατάρ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου