ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στη Σκόπελο το μεγαλύτερο ιστιοφόρο του κόσμου

στη-σκόπελο-το-μεγαλύτερο-ιστιοφόρο-τ-842338

Βλέμματα θαυμασμού απέσπασε το πολυτελές «Royal Clipper»

Επιφωνήματα θαυμασμού συνόδευσαν τον προχθεσινό κατάπλου του «Royal Clipper», του μεγαλύτερου ιστιοφόρου στον κόσμο, στη Σκόπελο. Το μήκους 120 μέτρων ιστιοφόρο, κατέπλευσε στις 8 το πρωί της Πέμπτης ανοιχτά του λιμανιού της Σκοπέλου, ενώ απέπλευσε στις 8 το βράδυ με προορισμό τον Πόρο.

Το εντυπωσιακό πλοίο μεταφέρει 120 άτομα πλήρωμα και 140 επιβάτες υψηλής οικονομικής επιφάνειας, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε πλωτά μέσα, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά το νησί.

Το κυκλικό ταξίδι του πλοίου έχει ως αφετηρία τη Ρώμη και ενδιάμεσους σταθμούς το Σορέντο, τη Μεσίνα, το Κατάκολο, τη Μονεμβασιά, τη Μύκονο, τη Σύρο, τη Μύρινα, το Μπουργκάς, τη Βάρνα, το Ντεσεμπάρ, τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και τον Πόρο.

Το σκάφος που κατασκευάστηκε το 2000 από το μεγαλύτερο ναυπηγείο της Πολωνίας, το Gdansk, μπορεί να φιλοξενήσει έως και 220 άτομα, ενώ τα πανιά του έχουν συνολικό εμβαδόν, 5.202 τετραγωνικών μέτρων.

Το ιστιοφόρο διαθέτει 5 κατάρτια, 42 πανιά και όπως επισημαίνεται, το σχέδιό του βασίζεται στο θρυλικό «Windjammer», που κατασκευάστηκε το 1902

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου