ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιστιοπλοϊκός προορισμός η Σκιάθος

ιστιοπλοϊκός-προορισμός-η-σκιάθος-43976

Αγώνες Match Racing διοργανώνονται για πρώτη φορά στον όρμο των Κουκουναριών

Μια από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου επέλεξαν οι Ναυτικός Ομιλος Ελλάδος και Ναυτικός Ομιλος Σκιάθου για να διοργανώσουν αγώνα ιστιοπλοΐας Match Racing. Ο όρμος των Κουκουναριών στη Σκιάθο, θα αποτελέσει ένα μοναδικό σκηνικό για τις μονομαχίες μεταξύ των 12 ομάδων που θα συμμετέχουν στο πρώτο Skiathos Palace Cup το τριήμερο 6-8 Μαΐου.

Υπό την αιγίδα του δήμου Σκιάθου και με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου «H Σκιάθος» και του εμβληματικού ξενοδοχείου Skiathos Palace, το νησί αγκαλιάζει τη διοργάνωση και «βάζει πλώρη» για να γίνει πέρα από κορυφαίος τουριστικός προορισμός, ένας μοναδικός προορισμός για ιστιοπλοΐα και yachting. Με όχημα έναν πρώτο αγώνα match racing και με ένα νέο διοικητικό συμβούλιο γεμάτο όρεξη για δουλειά, o Ναυτικός Ομιλος Σκιάθου, δείχνει τη διάθεσή του τόσο στο να καλλιεργήσει το άθλημα τοπικά όσο και να προσελκύσει το ενδιαφέρον για ναυταθλητικές διοργανώσεις κάθε είδους στο νησί. Αγώνες κάθε τύπου, φιλοξενία αθλητών αλλά και προπονητικά camp, είναι εύκολος στόχος για ένα νησί εύκολα προσβάσιμο από θάλασσα και αέρα. Παράλληλα ο Ναυτικός Ομιλος Ελλάδος, θα συνδράμει τη διοργάνωση με την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει στη διοργάνωση αγώνων αυτού του τύπου, μέσα από τη λειτουργία του πρώτου κέντρου ανάπτυξης του Match Racing στην χώρα μας, του Match Race Academy.

Ενδειξη της διάθεσης που υπάρχει στο νησί ώστε να αναδειχτεί σε έναν yachting προορισμό, είναι και η υποστήριξη από φορείς μακριά από τον ναυταθλητισμό όπως είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος». Τόσο με την υποστήριξη τοπικών φορέων όσο και με την υποστήριξη σημαντικών επιχειρήσεων όπως την Cosmote, την Infobank Hellasstat και την Τοpper Sailboats, ο αγώνας βάζει βάσεις για να γίνει θεσμός στο νησί και ταυτόχρονα η αρχή για περισσότερο ναυταθλητισμό και δραστηριότητα. Καταλυτικό ρόλο στο ξεκίνημα της προσπάθειας, είχε η κ. Αριστέα Δερβένη, υπεύθυνη έκδοσης του περιοδικού«Πλεύση». Υποστηρίζοντας το αρχικό της όραμα για το ξεκίνημα μιας τοπικής διοργάνωσης που θα έχει συνέχεια, το περιοδικό θα αθλοθετήσει επαμειβόμενο κύπελλο που ο νικητής θα κρατάει για ένα χρόνο και θα το επιστρέφει ώστε να απονεμηθεί στον επόμενο νικητή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου