ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στις οκτώ πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας τα Λαλάρια

στις-οκτώ-πιο-όμορφες-παραλίες-της-ελλ-51116

Στις οκτώ πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδος συγκαταλέγονται τα Λαλάρια της Σκιάθου, σύμφωνα με άρθρο του Conde Nast Traveller, του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού περιοδικού στον κόσμο.

Η διάσημη παραλία του νησιού του Παπαδιαμάντη, φιγουράρει στην τέταρτη θέση στο CNT, μαζί με το Ναυάγιο της Ζακύνθου, το Σαρακήνικο της Μήλου, το Πόρτο Κατσίκι, που βρίσκεται στη Λευκάδα, το Μπάλο, τον Αγιο Παύλο στη Ρόδο, το Μύρτο της Κεφαλονιάς και τη Βοϊδοκοιλιά στη Μεσσηνία.

Οπως αναφέρεται στο ίδιο άρθρο, «Λαλάρια σημαίνει βότσαλα», ενώ υπογραμμίζεται παράλληλα ότι δεν πρέπει να λάβουν οι επισκέπτες λευκό βότσαλο για σουβενίρ, διότι: «οι αρχές της Σκιάθου απειλούν με πρόστιμα που φτάνουν τα 1.100 δολάρια». Η συγκεκριμένη παραλία έχει τεθεί σε καθεστώς ειδικής προστασίας, προκειμένου να μην απογυμνωθεί από τα βότσαλα που την καλύπτουν και συνθέτουν ένα μοναδικό θέαμα. Γι’ αυτό το λόγο, εξάλλου, έχουν θεσπιστεί αυστηρά πρόστιμα τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να διατηρηθεί η ιδιαίτερη όψη της παραλίας Λαλάρια, που αποτελεί ένα θαύμα της φύσης.

Η συγκεκριμένη παραλία, είναι γνωστή διεθνώς και πολυφωτογραφημένη, ενώ όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο του CNT, συγκαταλέγεται στις παραλίες που ξεχωρίζουν, για τη μορφολογία, το σερφ, την ιστορία και τις κρυφές τοποθεσίες τους.

Η μεγαλοπρεπής όψη της προκαλεί δέος και θαυμασμό στους επισκέπτες που την αντικρίζουν για πρώτη φορά. Η πελώρια πέτρα με την περίφημη τρύπα στη μέση, τα εντυπωσιακά βράχια που ξεκινούν από τη κορυφή της πλαγιάς και καταλήγουν στο πίσω μέρος της ακτής, το στρόγγυλο βότσαλό της, είναι μερικά από τα στοιχεία που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο διάθαλάσσης, στοιχείο το οποίο την καθιστά ιδιαίτερα γοητευτική διεθνώς.

Υπενθυμίζεται, παράλληλα, ότι η ίδια παραλία συγκαταλέγεται στις 17 ωραιότερες παραλίες της Ελλάδος, σύμφωνα με αντίστοιχο δημοσίευμα της Telegraph, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ο Χόβολος της Σκοπέλου, στην όγδοη θέση κατάταξης.

Η λίστα από παραλίες με συγκλονιστική ομορφιά που δημοσίευσε η Telegraph, εκτιμώντας ότι είναι οι καλύτερες στην Ελλάδα και ιδιαίτερα δελεαστικές, κατ’ επέκταση, για τους Βρετανούς τουρίστες, κάνει το γύρο του διαδικτύου αλλά και του κόσμου ταυτόχρονα.

Η διεθνής προβολή των νησιών των Βορείων Σποράδων είναι δεδομένη και οι Αγγλοι τουρίστες αποτελούν κατά κανόνα το κέντρο βάρους του εισερχόμενου τουρισμού, που αυξάνεται διαρκώς. Για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες των νησιών, κάθε αφιέρωμα αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην προσπάθεια προώθησης και προβολής των νησιών στο διεθνή τουριστικό χάρτη, ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου