ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στολίζουν υποβρύχιο δέντρο στην Αλόννησο

στολίζουν-υποβρύχιο-δέντρο-στην-αλόν-199491

Πρωτότυπη δράση σε Βάρκιζα και Αλόννησο σε βάθος 20 μέτρων για τους λάτρεις των καταδύσεων

Παράτολμη και εντυπωσιακή, ταυτόχρονα, πρωτοβουλία είναι το υποβρύχιο δέντρο των ευχών, που «ανθίζει» ταυτόχρονα στη Βάρκιζα και την Αλόννησο, με τη συμμετοχή μιας άξιας ομάδας δυτών. Το πρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο δέντρο τοποθετήθηκε αρχικά σε βάρος 10 μέτρων και μέσα στις επόμενες μέρες θα μετακινηθεί σε βάθος 20 μέτρων, με πρωτοβουλία του εκπαιδευτή καταδύσεων Βαγγέλη Παπατζιτζέ, ο οποίος δραστηριοποιείται σε Αθήνα και Αλόννησο, κινητοποιώντας δημιουργικά τον τοπικό πληθυσμό.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι ευχές καταφθάνουν διαρκώς από κάθε γωνιά της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής μας και του δημοτικού σχολείου Αλοννήσου, και γράφονται πάνω στις διακοσμητικές μπάλες και σε καρτελάκια που τοποθετούνται στο υποβρύχιο δέντρο.

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο τοποθετήθηκε ήδη στη Βάρκιζα και τις επόμενες μέρες αναμένεται να υλοποιηθεί ανάλογη πρωτοβουλία στην Αλόννησο, με τη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας και ειδικών.

Το υποβρύχιο δέντρο στολίζεται για τέταρτη χρονιά από το Βαγγέλη Παπατζιτζέ και τους συνεργάτες του, οι οποίοι προσθέτουν διαρκώς και νέα στολίδια ανά τρεις μέρες, προκειμένου να γεμίσουν τα κλαδιά του.

«Φέτος έχουμε έρθει σε συνεννόηση με την «Κιβωτό του κόσμου» που δημιουργήθηκε από τον π. Αντώνιο και φιλοξενεί παιδάκια και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το δέντρο των ευχών. Αυτό σημαίνει ότι το δέντρο θα μείνει για όλη τη διάρκεια των γιορτών στη θάλασσα και σε βάθος 20 μέτρων, ενώ παράλληλα ο κόσμος μας στέλνει την ευχή που θέλει να μπει πάνω στο δέντρο, είτε με meil είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο εμπνευστής της παραπάνω πρωτοβουλίας.

Ολες οι ευχές θα τοποθετηθούν πάνω στο δέντρο γραμμένες είτε σε μπάλες, σε στολίδια δηλαδή Χριστουγεννιάτικα, είτε σε καρτελάκια. Στόχος είναι μέσα από τη συγκεκριμένη δράση να ενισχυθεί η «Κιβωτός του κόσμου», ενώ όπως εξηγεί ο κ. Παπατζιτζές «όποιος κάνει την ευχή του, μπορεί εφόσον επιθυμεί, να τηλεφωνήσει στην «Κιβωτό του κόσμου» για να ενισχύσει το έργο ζωής που αγκαλιάζει δεκάδες παιδιά».

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να στολιστεί, όπως προαναφέρθηκε, και στην Αλόννησο το υποβρύχιο δέντρο των ευχών, με την ευχή «η θάλασσα που ενώνει τους λαούς, να φέρει ειρήνη σε όλους και να εκλείψουν ο πόλεμος, τα παιδικά κλάματα και η οδυνηρή εμπειρία της μετανάστευσης. Να επικρατήσει αγάπη και ειρήνη παντού».

Στο μεταξύ, ο ίδιος εκπαιδευτής καταδύσεων, έχει πάντα το βλέμμα στραμμένο στην κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ παραμονής κάτω από το νερό, σε βάθος 12 μέτρων. Στόχος του κ. Παπατζιτζέ είναι να καταρρίψει το ρεκόρ των 72 ωρών παραμονής κάτω από το νερό, φθάνοντας τις 75 ώρες. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη κατεύθυνση και προσβλέπουν σε παγκόσμια πρωτιά την επόμενη σεζόν.

Παράλληλα, δεν σταματούν να αναπτύσσουν δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης, συγκεντρώνοντας ευχές, μηνύματα και χαμόγελα από όλη την Ελλάδα, τα οποία κοσμούν ήδη τα κλαδιά του υποβρύχιου δέντρου αγάπης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου