ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στον αέρα οι διακομιδές στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου

στον-αέρα-οι-διακομιδές-στο-κέντρο-υγε-239984

Καθηλωμένο το ασθενοφόρο καθώς έληξε η σύμβαση του οδηγού

Καθηλωμένο το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Σκιάθου. Ο μοναδικός οδηγός που απασχολούνταν στο Κέντρο Υγείας, αποχώρησε από την υπηρεσία.

Η σύμβασή του έληγε τέλος Δεκεμβρίου, έχοντας όμως μαζέψει ρεπό και άδεια που δικαιούται αλλά δεν έκανε χρήση όλο το καλοκαίρι λόγω φόρτου εργασίας, αναχώρησε μόλις πριν λίγες μέρες και το Κέντρο Υγείας έμεινε «ορφανό» από ασθενοφόρο.

Οι διακομιδές σύμφωνα με πληροφορίες πλέον γίνονται με ιδιωτικά αυτοκίνητα, σκηνικό που η Σκιάθος βιώνει κάθε χρόνο καθώς το πρόβλημα με τους οδηγούς τείνει να μετατραπεί σε μόνιμο εφιάλτη για το νησί.

Οι υπεύθυνοι του Κέντρου Υγείας Σκιάθου αλλά και ο ίδιος ο οδηγός του ασθενοφόρου ενημέρωσαν εγκαίρως την 5η ΔΥΠΕ αποστέλλοντας τα σχετικά έγγραφα αναχώρησης και ότι το Κέντρο Υγείας ουσιαστικά μένει χωρίς ασθενοφόρο.

Το πρόβλημα μάλιστα γίνεται εντονότερο καθώς το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να παρατείνει τις συμβάσεις επικουρικού προσωπικού όπως των οδηγών ασθενοφόρων από τις 31-12-2015 που έληγαν μέχρι 31-9-2016 με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το χρονικό διάστημα που ουσιαστικά το νησί θα μείνει ακάλυπτο από ασθενοφόρο με τις διακομιδές να βρίσκονται ουσιαστικά «στον αέρα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου