ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Νοτιοαφρικανοί για… καταδύσεις

νοτιοαφρικανοί-για-καταδύσεις-268741

Στην κατεύθυνση των εναλλακτικών δράσεων και ιδιαιτέρως του καταδυτικού τουρισμού στρέφεται το ενδιαφέρον εύρωστων οικονομικά τουριστών από Αμερική, Νότια Αφρική αλλά και Ευρώπη, οι οποίοι επισκέφτηκαν την Αλόννησο στη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να επιδοθούν στο αγαπημένο τους σπορ. Οι καταδυτικές δράσεις αποτελούν πολλά υποσχόμενο πεδίο που προσφέρεται για ανάπτυξη και στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε η επίσκεψη δημοσιογράφου του «Diver» του κορυφαίου περιοδικού της Αγγλίας που επικεντρώνεται στον καταδυτικό τουρισμό και προσελκύει το ενδιαφέρον 25.000 φίλων του είδους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στο νησί λειτουργούν αισίως τρία καταδυτικά κέντρα, τα οποία υπολογίζεται ότι προσελκύουν τετραψήφιο αριθμό τουριστών στη διάρκεια της σεζόν, προάγοντας παράλληλα τον εναλλακτικό χαρακτήρα και τις δράσεις του νησιού.

Στο συγκεκριμένο πεδίο δραστηριοποιείται ο τουριστικός πράκτορας Κώστας Ευσταθίου, με πρωτοβουλία του οποίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Ρίτσαρντ Ασπιναλ, δημοσιογράφου του περιοδικού «Diver» στο νησί. Στη διάρκεια της εβδομαδιαίας παραμονής του στο νησί, ο Αγγλος δημοσιογράφος είχε τη δυνατότητα να καταδυθεί σε διάφορα σημεία του νησιού, και θα καταγράψει τις εντυπώσεις του σε τρισέλιδο, τουλάχιστον, αφιέρωμα, που πρόκειται να δημοσιευτεί τον επόμενο μήνα και θα πλαισιώνεται από το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό.

«Κάνω μια σημαντική προσπάθεια προς την κατεύθυνση του καταδυτικού τουρισμού, και από φέτος λειτουργώ το δικό μου καταδυτικό κέντρο, με στόχο να προσελκύσω στην Αλόννησο τουρίστες οι οποίοι ασχολούνται με το συγκεκριμένο είδος» όπως ανέφερε ο ίδιος επιχειρηματίας.

Οι προωθητικές κινήσεις προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση ανοίγουν δρόμους ανάπτυξης, χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία, και το μεράκι επιχειρηματιών που καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες. «Η Αγγλία είναι μια από τις αγορές που μας ενδιαφέρουν περισσότερο, δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετές πτήσεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, ενώ οι παράλληλα οι Αγγλοι τουρίστες ξεκινούν τη δράση τους από τις αρχές Μαΐου μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ευσταθίου.

Ο ίδιος έχει επικεντρωθεί στο συγκεκριμένο πεδίο, το οποίο αποτελεί «πρώτη προτεραιότητα» όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά. Οι προσπάθειες που καταβάλλει ο κ. Ευσταθίου έχουν πολύ μεγάλη ανταπόκριση, καθώς τουρίστες που διαθέτουν οικονομική ευρωστία και κατάγονται από την Αμερική, τη Νότια Αφρική και την Ευρώπη, επισκέπτονται την Αλόννησο, προκειμένου να επιδοθούν σε καταδύσεις, ενώ παράλληλα εκδηλώνεται έντονο ενδιαφέρον από διάφορες χώρες, για την τέλεση γάμου στο νησί. «Ο εναλλακτικός τουρισμός είναι πολύ σημαντικός για τις μικρές επιχειρήσεις που έχουν περιορισμένο διαφημιστικό μπάτζετ, και σίγουρα θα στοχεύσουμε προς τα εκεί, για να προσελκύσουμε περισσότερους πελάτες. Αρα, εξηγεί ο ίδιος, γι’ αυτό το λόγο στοχεύω στην Αγγλική αγορά ως αρχή και θα επεκταθώ με δειλά βήματα και στη Σκανδιναβική αγορά. Είναι ένας τομέας που έχει προοπτική».

Οι εναλλακτικές δραστηριότητες στο σύνολό τους, ανοίγουν καινούργια τουριστικά κεφάλαια, ενώ όπως εκτιμά ο ίδιος επιχειρηματίας, η ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού, θα διευρύνει τις προοπτικές ανάπτυξης του νησιού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου