ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δωρεά φαρμάκων και σκευασμάτων

δωρεά-φαρμάκων-και-σκευασμάτων-280828

Τρία κιβώτια φαρμάκων, τα οποία καλύπτουν μεγάλο εύρος ασθενειών, δωρίθηκαν πρόσφατα στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος».

Η δωρεά εξασφαλίστηκε από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού, το οποίο ανταποκρίθηκε για δεύτερη φορά, σε διάστημα μικρότερο από ένα χρόνο, στο αίτημα του Συλλόγου, με τη μεσολάβηση του μέλους του Συλλόγου κ. Αριστέας Δερβένη. Με αφορμή την αναζήτηση της δωρεάς, είχε γίνει καταγραφή των αναγκών σε σκευάσματα με τη βοήθεια της εργαζόμενης στο Κέντρο Υγείας, της διατροφολόγου κ. Σταματίνας Χονδρονικολή.

Ο Σύλλογος κάθε χρόνο, με διακριτικότητα και ευαισθησία, αναλαμβάνει δράσεις υποστήριξης αδύναμων μελών της τοπικής κοινωνίας. Με πρωτοβουλία και τη μεσολάβηση του Συλλόγου, τον Οκτώβριο του 2012 προτάθηκε στην Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών η ένταξη των άπορων οικογενειών στο πρόγραμμα υποστήριξης που υλοποιεί η Ενωση. Από το 2013 επιτεύχθηκε η ένταξη 52 οικογενειών, οι οποίες λαμβάνουν ένα μηνιαίο δέμα βάρους 35 κιλών μελετημένο να καλύπτει τις βασικές τους ανάγκες. Μέχρι σήμερα διατέθηκαν πάνω από 40 τόνοι τροφίμων.

Με πρωτοβουλία του ίδιου Συλλόγου διατέθηκαν, εξάλλου, δωρεάν εισιτήρια για την μετακίνηση των επιβατών, που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, και αναγκάζονται να μετακινηθούν για λόγους υγείας. Η HELLENIC SEAWAYS A.N.E., ανταποκρίθηκε στο αίτημα με αποτέλεσμα περισσότεροι από 130 άποροι κάτοικοι του νησιού, να έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τα δωρεάν εισιτήρια.

Αίτημα για τη διάθεση εισιτηρίων για τη μετακίνηση των επιβατών, που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, που θα χρειαστεί να μετακινηθούν για λόγους υγείας, απέστειλε παράλληλα ο Σύλλογος και στην εταιρεία Aegean Air. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε θετικά, έως τώρα δεν έχει χρειαστεί η διάθεση εισιτηρίων

Στο μεταξύ, αναπτύχθηκε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης, με σκοπό τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων από ειδικούς συνεργάτες του Δικτύου.

Με πρόταση του Συλλόγου, υπήρξε αθρόα συμμετοχή στη δράση «Ολοι μαζί μπορούμε και στην υγεία», του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, όπου στις 13 Ιουνίου συγκεντρώθηκαν φάρμακα και υγειονομικό υλικό, για το Κέντρο Υγείας Σκιάθου.

Στους δύσκολους καιρούς, «οφείλουμε να είμαστε κοντά σε όσους έχουν ανάγκη, υιοθετώντας το μήνυμα της κυρίας Δερβένη: «Σε απάντηση της ευγενικής επιστολής σας, θα χρησιμοποιήσω κάτι που είπε ο Αβραάμ Λίνκολν, το υιοθέτησαν οι γιατροί χωρίς σύνορα και με εκφράζει απόλυτα. «Λυπάμαι τον άνθρωπο, που δεν νιώθει πάνω στη πλάτη του, σκληρό το μαστίγιο, που προσγειώνεται στη ράχη του συνανθρώπου του» σημειώνουν μεταξύ άλλων τα μέλη του Συλλόγου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου