ΣΠΟΡΑΔΕΣ

500 αιτήματα για αποζημίωση κατοικιών και επαγγελματιών της Σκοπέλου

500-αιτήματα-για-αποζημίωση-κατοικιών-κα-295761

Μάχη των συνεργείων με τόνους λάσπη και χώμα

Αυξάνονται διαρκώς τα αιτήματα για αποζημίωση που υποβάλλουν κάτοικοι και επαγγελματίες της Σκοπέλου και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα περισσότερα από 500 άτομα έχουν προσέλθει στο δημαρχείο του νησιού. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες συνεχίζονται, προκειμένου να κλείσουν οι βαθιές πληγές που άνοιξε η θεομηνία, ενώ παράλληλα τα συνεργεία που είναι διασκορπισμένα σε κάθε γωνιά του νησιού, δίνουν μάχη, προκειμένου να απομακρύνουν τόνους λάσπης και μπάζα. Οι ζημιές σε κτίρια και υποδομές είναι αμέτρητες, λόγω της ορμητικής καθόδου των νερών της βροχής, που κατέστρεψαν, μεταξύ άλλων, τα αρχεία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο λιμενάρχης Σκοπέλου, Γιώργος Γκάρας, υπογράμμισε ότι το λιμεναρχείο έχει υποστεί ζημιές λόγω του ορμητικού κύματος που εισέβαλε στο κτίριο, καταστρέφοντας αρχειακό υλικό, έπιπλα, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε πρόβλημα στο τηλεφωνικό κέντρο της υπηρεσίας, που λειτουργεί με μια γραμμή.

Παράλληλα προκλήθηκαν ζημιές στο υπηρεσιακό όχημα, το οποίο βρίσκεται στο Βόλο για αξιολόγηση ζημιών. Εχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές για την εικόνα καταστροφής που προκλήθηκε και καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου να αποκατασταθούν.

Στο μεταξύ, το κλιμάκιο της ΜΟΜΑ, τα συνεργεία του Δήμου, της Πυροσβεστικής, με τη συνδρομή επιπλέον μηχανημάτων από τους Δήμους Βόλου, Σκιάθου και Αλοννήσου, κινούνται σε όλο το εύρος του νησιού, αποκαθιστώντας προβλήματα και τη βατότητα των δρόμων.

Ανδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου κλήθηκαν χθες να απομακρύνουν μεγάλα δέντρα που έπεσαν πάνω στο οδόστρωμα, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, τα οποία και απομάκρυναν. Παράλληλα κινήθηκαν προς την περιοχή της Αγίας Μαρίνας αλλά και το κτίριο του ΙΚΑ, προκειμένου να αντλήσουν ποσότητα ύδατος από το φρεάτιο του ασανσέρ.

Μετ’ επιτάσεως διατυπώνεται, την ίδια στιγμή, το κοινό αίτημα για οικονομική ενίσχυση των δημοτών, να ανασταλεί η καταβολή των οφειλών προς την πολιτεία και παράλληλα, το ΦΠΑ που εισπράττεται στη Σκόπελο, να επιστρέψει στο νησί για την αποκατάσταση των υποδομών που έχουν υποστεί ζημιές, σύμφωνα με την πρόταση του δημάρχου Σκοπέλου, Χρήστου Βασιλούδη.

Αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων

Ειδική ρύθμιση η οποία θα αναστέλλει για εύλογο χρονικό διάστημα όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις των πληγέντων κατοίκων στης Σκοπέλου, ζητά από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στο πλαίσιο μίας προτεινόμενης δέσμης μέτρων ανακούφισης.

Το θέμα συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου ο κ. Αγοραστός σχετικά με τις μετέπειτα πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει στο συντομότερο χρονικό διάστημα ειδική ρύθμιση από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία θα ανασταλούν για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις των πληγέντων κατοίκων της Σκοπέλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου