Εκπέμπει «SOS» το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου

Τελευταία ενημέρωση: 2015-09-25, 10:52:40
Εκπέμπει «SOS» το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου

Τα νερά απομακρύνθηκαν με αντλίες και αποκάλυψαν τα προβλήματα

Σοβαρά προβλήματα για την απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου άφησε πίσω της η καταστροφική πλημμύρα που έπληξε το βράδυ της Τρίτης τη Σκόπελο.

Τα ορμητικά νερά της ισχυρής νεροποντής πλημμύρισαν το υπόγειο του Κέντρου Υγείας, ενώ εξαιτίας της παλαιότητας του κτιρίου και της κακής συντήρησης ολόκληρο το κτίριο έμπασε νερά.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας, Γιώργος Τριανταφύλλου, είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι οι πυροσβέστες απομάκρυναν με αντλίες τα νερά, όμως η εικόνα που άφησαν πίσω τους στο Κέντρο Υγείας είναι άκρως απογοητευτική.

Οπως περιέγραψε, ακόμη και τα γραφεία πότισαν νερά. «Η γεννήτρια που ήταν στο υπόγειο με σύσταση των πυροσβεστικών αρχών βγήκε εκτός λειτουργία και απαιτείται έλεγχος για να επαναλειτουργήσει.

Ετσι στο ενδεχόμενο διακοπής ρεύματος το Κέντρο Υγείας, το οποίο το βράδυ της Τρίτης, περιέθαλψε 15 τραυματίες από τις καταστροφές της νεροποντής, δεν θα είναι σε θέση να παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας» εξήγησε ο ίδιος.

Επιπλέον, ζημιές υπέστη ο καυστήρας και τα καλοριφέρ και για την αποκατάσταση χρειάζεται οπωσδήποτε συντήρηση καθώς το χειμώνα δεν θα υπάρχει θέρμανση στο κτίριο και το προσωπικό δεν θα μπορεί να εργαστεί σε ανθρώπινο περιβάλλον.

«Δημιουργήθηκαν τεράστια προβλήματα. Το κτίριο ούτως ή άλλως λόγω της παλαιότητάς του δεν είχε μόνωση, ήταν άβαφο, ενώ οι σοβάδες έπεφταν» πρόσθεσε.

Τα ορμητικά νερά της καταιγίδας πλημμύρισαν το κτίριο και προκάλεσαν βραχυκύκλωμα με αποτέλεσμα να καταστραφούν ένα φορτιστής και ένα κομπιούτερ.

Το Κέντρο Υγείας κατασκευάστηκε το 1985 και όλο αυτά τα χρόνια δεν συντηρήθηκε οργανωμένα αλλά αποσπασματικά με μικρές παρεμβάσεις όποτε και όπου απαιτήθηκε καθαρά για λόγους ανάγκης και μόνο.

Ο κ. Τριανταφύλλου είπε ότι με την παρέμβαση της Πυροσβεστικής λύθηκε το 80% των προβλημάτων. Ομως, το υπόλοιπο 20% που αφορά στα κύρια προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου δεν δόθηκε καμία λύση.

«Αν δεν συντηρηθεί το κτίριο στο ενδεχόμενο μίας καινούργιας κακοκαιρίας θα ισοπεδωθεί» πρόσθεσε ο ίδιος επισημαίνοντας ότι τα ξύλινα κουφώματα έχουν αποσαθρωθεί και οι δύο σκεπές υπέστησαν επίσης ζημιές και χρειάζονται άμεσα αποκατάσταση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
4
=