ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ στη Σκόπελο με Σπίρτζη και Τόσκα

οι-βουλευτές-μαγνησίας-του-συριζα-στη-309098

Τα αρμόδια υπουργεία θα διερευνήσουν διευκολύνσεις προς τους πληγέντες

Στη Σκόπελο μετέβησαν εκτάκτως χθες το πρωί οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Κατερίνα Παπανάτσιου και Μάκης Μπαλλής, συνοδεύοντας τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη και τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Τόσκα

Μαζί με το Δήμαρχο Σκοπέλου Χρήστο Βασιλούδη, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας & Β. Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον εντεταλμένο περιφερειακό Σύμβουλο Β. Σποράδων, Νίκο Πλωμαρίτη, και τους επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας περιόδευσαν στις πληγείσες περιοχές, και στη συνέχεια πήραν μέρος στη σύσκεψη των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων που πραγματοποιήθηκε παρουσία πολιτών στο Δημαρχείο.

Κατά τη συζήτηση, ο κ. Τόσκας αναφέρθηκε στην άμεση παρέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος στο νησί και διαβεβαίωσε ότι θα ενισχυθεί με επιπλέον αξιωματικούς από την Θεσσαλία. Επίσης, διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι θα ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημά του για ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος.

Από την πλευρά του, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε πως βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τον Δήμο και την Περιφέρεια και ότι έχουν καταγραφεί 5 σημεία εντοπισμού ζημιών, το οδικό δίκτυο Αγνώντα που θα αντιμετωπιστεί άμεσα, η αντιπλημμυρική προστασία, το λιμάνι και το παρκινγκ του λιμανιού, το σύστημα βιολογικού καθαρισμού και το Κέντρο Υγείας.

Επίσης έχουν οριοθετηθεί οι εξής πληγείσες περιοχές: Χώρα Σκοπέλου, Αγνώντας, Λιμνονάρι, Πάνορμος και Νέο Κλήμα.

Οπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση «ο υπουργός διαβεβαίωσε πως οι παρεμβάσεις θα είναι άμεσες παρακάμπτοντας την γραφειοκρατία, ώστε μια διαδικασία διάρκειας πολλών μηνών να ολοκληρωθεί το πολύ σε ένα μήνα, ενώ ενημέρωσε πως ήδη έχουν μεταβεί στο νησί 10 μηχανικοί, και αναμένονται και άλλοι μετά από επικοινωνία με το ΤΕΕ Μαγνησίας για να συνδράμουν στο έργο των ντόπιων εθελοντών μηχανικών.

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις, ο Υπουργός εξήγησε ότι υπάρχει συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο και τόνισε πως εμπλέκονται πολλά Υπουργεία, στα οποία θα υπάρξει συντονισμός προκειμένου να έρθουν κλιμάκια στο νησί, ενώ επισήμανε πως θα γίνουν προτάσεις στους αρμόδιους Υπουργούς προκειμένου να εξετάσουν την δυνατότητα διευκόλυνσης των επιχειρηματιών και οικογενειών του νησιού που επλήγησαν από την καταστροφική βροχόπτωση σχετικά με την τακτοποίηση τρεχουσών οικονομικών υποχρεώσεών τους, όπως πληρωμή φόρων, δανείων κλπ.».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου