ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κυβερνητικό κλιμάκιο στη Σκόπελο για εκτίμηση των καταστροφών

κυβερνητικό-κλιμάκιο-στη-σκόπελο-για-311152

Με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη επικοινώνησε ο Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εκτεταμένες καταστροφές στην Σκόπελο. Μάλιστα το πρωί της Πέμπτης κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, μεταβαίνει αστο νησί προκειμένου να έχουν επί τόπου ενημέρωση για την έκταση των καταστροφών και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έχουν κινητοποιηθεί ήδη οι μηχανικοί της Περιφέρειας σε συνεννόηση με το Υπουργείο ΥΜΕΔ.

Τα σχολεία, με απόφαση του δημάρχου, σήμερα παρέμειναν κλειστά σε όλο το νησί για λόγους ασφαλείας. ’Εχουν διακοπεί και οι επικοινωνίες της σταθερής τηλεφωνίας σε μεγάλες περιοχές στην Χώρα Σκοπέλου, ενώ μεγαλα τμήματα του νησιού δεν ηλεκτροδοτούνται από χθες, εξαιτίας πτώσεων στύλων της ΔΕΗ και δέντρων.

Δρόμοι που είχαν κλείσει από μπάζα και πέτρες άνοιξαν με την παρέμβαση τεχνικών συνεργείων του δήμου Σκοπέλου και η συγκοινωνία αποκαταστάθηκε στον δρόμο Χώρας Σκοπέλου-Γλώσσας. Η δυνατή βροχή που έπεφτε ασταμάτητα δημιούργησε ορμητικά ποτάμια στην παραλία και τους δρόμους του νησιού, παρασύροντας αρκετά αυτοκίνητα, ενώ η Πυροσβεστική δέχτηκε αναρίθμητες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.

Ηδη στο νησί μεταβαίνει δύναμη 15 ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Βόλο, για να συνδράμει στην αποκατάσταση των ζημιών στο νησί.

Στη γειτονική Σκιάθο, που επίσης επλήγη από την κακοκαιρία, μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο η κεντρική οδός Παπαδιαμάντη, ενώ στην περιοχή Κολιός έπεσε δένδρο και έκλεισε για μία ώρα ο δρόμος Σκιάθου-Κουκουναριών.

Η κακοκαιρία συνεχίζεται και σήμερα, Τετάρτη, σε όλες τις Σποράδες, με βροχές κατά διαστήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου