ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στη Σκιάθο και στο Skiathos Palace ο τ. πρωθυπουργός του Κατάρ

στη-σκιάθο-και-στο-skiathos-palace-ο-τ-πρωθυπουργός-357084

Η επιβλητική θαλαμηγός του Σεΐχη Χαμάντ μπιν Τζαζίμ μπιν Τζαμπερ Αλ Θανί στις Κουκουναριές – Επενδυτικό ενδιαφέρον για τις Σποράδες

Λάτρης της Σκιάθου είναι ο τ. πρωθυπουργός του Κατάρ, ο Σεΐχης Χαμάντ μπιν Τζαζίμ μπιν Τζάμπερ Αλ Θανί, ο οποίος επισκέφτηκε για τέταρτη χρονιά το νησί με την οικογένειά του και το πλωτό του παλάτι, εκφράζοντας παράλληλα επενδυτικό ενδιαφέρον για τα νησιά.

Βλέμματα θαυμασμού απέσπασε για μια ακόμη φορά το μήκους 133 μέτρων «Αλ Μιρκάμπ» το οποίο αγκυροβόλησε μεταξύ των ακτών Μάραθα και Κουκουναριές της Σκιάθου, για μια περίπου εβδομάδα. Το πλωτό παλάτι, που συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα και ωραιότερα του κόσμου, διαθέτει 80 άτομα προσωπικό και 10 σουίτες, ανάλογων, πολυτελών προδιαγραφών.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της θαλαμηγού, έχει αναπτύξει φιλικούς δεσμούς με το νησί και τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου «Skiathos Palace» όπου δείπνησε προχθές, απολαμβάνοντας μεταξύ άλλων αρνί σούβλας και ελληνικό καφέ, στον οποίο έχει ιδιαίτερη αδυναμία.

Τους υψηλούς επισκέπτες του νησιού, το Σεΐχη, τα μέλη της οικογένειάς του και τη συνοδεία του, δέκα συνολικά άτομα, υποδέχτηκε στο ξενοδοχείο «Skiathos Palace» ο Αρης Δερβένης, ο οποίος κάνει λόγο για «έναν απλό, προσηνή, χαμογελαστό και πολύ ευγενικό άνθρωπο». Παράλληλα ο κ. Δερβένης υπογραμμίζει ότι «ο τ. πρωθυπουργός του Κατάρ έχει αναπτύξει φιλικούς δεσμούς μαζί μας και έχουμε ήδη ανταλλάξει δώρα».

Πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από την πλευρά του Σεΐχη Χαμάντ μπιν Τζαζίμ μπιν Τζάμπερ Αλ-Θανί, ο οποίος ζήτησε πληροφορίες για το νησάκι Τσουγκριάς και για έκταση – φιλέτο της Σκοπέλου.

Ο τ. πρωθυπουργός του Κατάρ είναι διεθνής προσωπικότητα, ειρηνοποιός, φιλοευρωπαϊστής και πραγματοποιεί μεγάλες επενδύσεις. Ενδεικτική των προαναφερθέντων, είναι η αγορά πίνακα του Πικάσο στην αστρονομική τιμή των 180 εκατομμυρίων δολαρίων, από τον οίκο Κρίστυς της Νέας Υόρκης, τον περασμένο Μάϊο.

Ο πάμπλουτος Σεΐχης είναι εμβληματική προσωπικότητα του Αραβικού κόσμου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προταθεί για τη θέση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Η παρουσία του στη Σκιάθο αποδεικνύει τη διεθνή απήχηση που έχει το νησί του Παπαδιαμάντη, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών από το εξωτερικό, ενώ η αυξητική τάση των αφίξεων στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου, μαρτυρά του λόγου το αληθές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου