ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ιστορίες τρέλας στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου

ιστορίες-τρέλας-στο-κέντρο-υγείας-σκι-459751

Το οποίο λειτουργεί από το διευθυντή

Ιστορίες καθημερινής τρέλας στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, το οποίο αιμορραγεί ακατάσχετα… λόγω έλλειψης προσωπικού. Ο διευθυντής του Κ.Υ. του νησιού Νίκος Σακελλαρόπουλος βρέθηκε αντιμέτωπος με μια νέα περιπέτεια που περιλαμβάνει από απειλές για τη ζωή του μέχρι και… διωγμό του από το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού, με την εντολή του «εγέρθητι», όπως ο ίδιος καταγγέλλει, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Προχθές Σάββατο, στη διάρκεια της πέμπτης κατά σειρά εφημερίας, ώστε το Κέντρο Υγείας να παραμείνει ανοιχτό, ο διευθυντής και μοναδικός γιατρός δέχθηκε την επίσκεψη ασθενούς. «Επί πέντε ημέρες ήμουνα το μοναδικό άτομο που καλούνταν να φροντίσει τη λειτουργία του Κέντρου. Εκτός από τις ιατρικές πράξεις, είχα την ευθύνη να απαντώ στα τηλέφωνα μέχρι και να καθαρίζω τους χώρους…», περιγράφει ο κ. Σακελλαρόπουλος.

Μέχρι που δέχθηκε την επίσκεψη μιας ασθενούς, η οποία του ζήτησε να την επισκεφθεί στο σπίτι για ιατρική εξέταση. Ο άυπνος επί πέντε 24ωρα γιατρός της εξήγησε ότι αυτό ήταν αδύνατο και πέρα από τις δυνάμεις του. Τότε η ασθενής απείλησε τη ζωή του, λέγοντας ότι θα επιστρέψει με όπλο, περιγράφει ο κ. Σακελλαρόπουλος, ο οποίος επικαλείται και την παρουσία μάρτυρα στο σκηνικό.

Με το μάρτυρα μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού. «Δεν θα μπορούσα να καταθέσω μήνυση σε ασθενή. Αλλωστε, οι γιατροί είναι συνηθισμένοι να δέχονται από ασθενείς ή συγγενείς τους, υπό την πίεση του προβλήματος υγείας τους, φραστικές επιθέσεις. Ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις ως γιατροί συνεχίζουμε να παραμένουμε στο πλευρό τους. Ωστόσο, από τη στιγμή που απειλήθηκε η ζωή μου ήθελα να αναφέρω στην αστυνομία το συμβάν και να καταγραφεί ως περιστατικό. Στο αστυνομικό τμήμα –συνεχίζει ο ίδιος την περιγραφή του- αρνήθηκαν την αναφορά μου. Οταν αναφέρθηκα σε παράβαση καθήκοντος εκ μέρους των αστυνομικών, ο ένστολος που είχα απέναντί μου, μου είπε «δεν θα μου μάθεις εσύ τη δουλειά μου». Εγώ του απάντησα ότι αν συμβεί κάτι θα είναι ο ίδιος υπεύθυνος και του ζήτησα να ενημερώσει τον εισαγγελέα. Τότε μου απάντησε: «Βγες στο δρόμο, πάρε μόνος σου τον εισαγγελέα και θα φροντίσω να μη χρεωθείς το τηλεφώνημα». Στην επιμονή μου ότι οφείλει να δεχθεί την αναφορά μου, ο αστυνομικός μου απάντησε: «Εγέρθητι και έξω». Χωρίς άλλη επιλογή κατέφυγα σε ένα μέρος για να κρυφτώ, φοβούμενος για τη ζωή μου. Το Κέντρο Υγείας το Σάββατο δεν λειτούργησε, καθώς δεν μπορούσα να εμφανιστώ στο πόστο μου».

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας έλαβε τριήμερη άδεια, μετά από γνωμάτευση γιατρού για ψυχική ταραχή. Το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, σε μια εποχή που το νησί συγκεντρώνει υψηλό αριθμό επισκεπτών, παραμένει χωρίς εφημερίες για όσο θα διαρκέσει η άδεια του γιατρού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου