ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εγκατέλειψαν 50 μετανάστες στη Γιούρα Αλοννήσο

εγκατέλειψαν-50-μετανάστες-στη-γιούρα-α-490289

Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη οι δύο διακινητές

Ουκρανοί δουλέμποροι εγκατέλειψαν βραδινές ώρες της Δευτέρας 50 μετανάστες, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά και ένα βρέφος, στην ακτή «Μεγάλη Βάλα», στο νησάκι της Γιούρας. Οι ταλαιπωρημένοι μετανάστες εντοπίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από πλωτό εκδρομικό, κατά την επιστροφή του από ημερήσια εκδρομή στην Κυρά Παναγιά. Στις λιμενικές αρχές της Αλοννήσου και της Σκοπέλου σήμανε αυξημένος συναγερμός.

Λιμενικοί έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν τους μετανάστες, ενώ ταυτόχρονα οι έρευνες οδήγησαν στον εντοπισμό των δουλεμπόρων, οι οποίοι επιχείρησαν να διαφύγουν με παλιό σκάφος. Ακολούθησε καταδίωξή τους και συνελήφθησαν.

Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, οι μετανάστες μεταφέρθηκαν την Τρίτη στο Βόλο και φιλοξενούνται προσωρινά στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών.

Με εντολή του διοικητή του Νοσοκομείου κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών μετέβη στο Κέντρο, διαπιστώνοντας ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Αλόννησου.

Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Απ. Νάνο, δημοτικό σύμβουλο Βόλου, επισκέφθηκε το Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών και τους 50 μετανάστες που βρέθηκαν στα Γιούρα.

«Από τη συζήτηση, αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης Βόλου του ΚΚΕ, επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για ανθρώπους που προέρχονται από χώρες στις οποίες οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις έχουν δημιουργήσει αυτά τα κύματα προσφύγων. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση δύο αδερφών, ορφανών που έχασαν τα πάντα στον πόλεμο στο Ιράκ.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ διαπίστωσε επίσης ότι χρειάζεται να παρθούν επείγοντα και άμεσα μέτρα για τη βελτίωση του χώρου που βρίσκονται αυτή τη στιγμή. Είναι χαρακτηριστικό ότι για 50 άτομα, ανάμεσά τους και αρκετές γυναίκες λειτουργεί στο Κέντρο μόνο μια τουαλέτα. Επίσης χρειάζεται να λυθεί το ζήτημα της διατροφής».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου