ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη ρύπανση στη Σκιάθο

εκπαιδευτικό-σεμινάριο-για-τη-ρύπανσ-508334

Σε ετοιμότητα για κάθε περιστατικό

Σε εκπαιδευτικό σεμινάριο συμμετείχε η Ομάδα Αντιμετώπισης Ρύπανσης Σκιάθου, με θέμα ρυπάνσεις από πετρελαιοειδή, τη σχετική νομοθεσία, τις μεθόδους εκτίμησης και αντιμετώπισης, τον καθαρισμό ακτών, τη διαχείριση αποβλήτων, θέματα ασφάλειας και υγείας και case studies.

Μετά τη θεωρητική εκπαίδευση ακολούθησε επίδειξη του αντιρρυπαντικού εξοπλισμού και των μέσων που διαθέτει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου, καθώς και άσκηση ετοιμότητας, προκειμένου η Ομάδα Αντιμετώπισης Ρύπανσης Σκιάθου να εξοικειωθεί με τη χρήση του. Το σεμινάριο ολοκληρώνεται με την έκδοση πιστοποιητικών εκπαίδευσης για όλους τους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001:2008 και ISO 14001:2004.

Στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που απορρέουν από την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία σε θέματα προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου έχει εναρμονιστεί πλήρως με τις σχετικές απαιτήσεις, έχοντας προμηθευτεί τον απαιτούμενο αντιρρυπαντικό εξοπλισμό και μέσα, αλλά και συνάπτοντας σύμβαση με την Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε., τη μεγαλύτερη εξειδικευμένη εταιρεία αντιμετώπισης ρύπανσης στην Ανατολική Μεσόγειο. Στόχος της συνεργασίας είναι η δημιουργία ενός ρεαλιστικού μηχανισμού αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης για το νησί της Σκιάθου και την ετοιμότητα της ευρύτερης περιοχής.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν ο Λιμενάρχης Νικόλαος Κατσάμπας και ο Υπολιμενάρχης Μάριος Παπαβασιλείου, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου Σκιάθου, των οποίων η παρουσία είναι ιδιαίτερα σημαντική και ουσιαστική, αφού αυτή φέρει το Γενικό Πρόσταγμα σε περιστατικά ρύπανσης.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν ακόμα άτομα από το Ναυτικό Όμιλο, το Δήμο Σκιάθου, το Αστυνομικό Τμήμα, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς και υπεύθυνοι πλωτών μέσων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου