ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Η Μ. Χρυσοβελώνη για το Κ. Υγείας Σκοπέλου

η-μ-χρυσοβελώνη-για-το-κ-υγείας-σκοπέλ-515900

Σε νέα παρέμβαση προς τον υπουργό Υγείας κ. Π. Κουρουμπλή, σχετικά με τα εξαιρετικά σοβαρά θέματα που απασχολούν το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου προέβη η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Η κ. Χρυσοβελώνη κατόπιν επικοινωνίας με τον Διευθυντή του Κ.Υ. Σκοπέλου κ. Τριανταφύλλου, ενημερώθηκε ότι δυστυχώς η κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας είναι άκρως σημαντική και χρήζει άμεσης ανάγκης για αποκατάσταση των ήδη διογκωμένων προβλημάτων.

Συγκεκριμένα της γνωστοποιήθηκε ότι κατά τη θερινή περίοδο – όπου λήγει η θητεία δυο αγροτικών ιατρών – το Κ.Υ. θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες του νησιού μόνο με έναν μόνιμο ιατρό και μ’ έναν αγροτικό, εξυπηρετώντας κατά μέσο όρο 120 περιστατικά ημερησίως. Πέραν αυτών υπάρχουν και χρονοβόρα γραφειοκρατικά ζητήματα που δυσχεραίνουν το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Κατόπιν τούτων η κ. Χρυσοβελώνη απέστειλε υπόμνημα στον αρμόδιο υπουργό και ζητά να αντιμετωπιστούν άμεσα τα σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων αλλά και των τουριστών του νησιού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου