ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Casus belli η μετακίνηση παιδιάτρου ~ Γιατροί και φορείς επί ποδός

casus-belli-η-μετακίνηση-παιδιάτρου-γιατροί-κα-556664

Από το Δεκέμβριο του 2013, έχει γίνει μπαλάκι- υπόμνημα στη Διοίκηση ΓΝΒ

Αμέτρητα φύλλα πορείας και βαρύγδουπες υποσχέσεις που όμως έχουν μείνει «γράμμα κενό» είναι η «ανταμοιβή» του ενός και μοναδικού παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου για τις υπηρεσίες που παρέχει όχι μόνο στη Σκιάθο αλλά και στα άλλα δύο νησιά των Βορείων Σποράδων, Σκόπελο και Αλόννησο.

Μετά από 16χρόνια υπηρεσίας στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, ο μοναδικός παιδίατρος έχει γίνει «μπαλάκι» μεταξύ Σκιάθου και Βόλο, έχοντας καταγράψει αρκετές ώρες εφημεριών στο Αχιλλοπούλειο και την Παιδιατρική Κλινική που όπως είναι γνωστό η λειτουργία της κρέμεται σε μία κλωστή.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι νοσοκομειακοί γιατροί σε υπόμνημα που απέστειλαν και το οποίο «συνυπογράφουν» και οι φορείς των νησιών, κάνουν λόγο για απαράδεκτο καθεστώς στον τομέα της υγείας και ζητούν να βρεθεί λύση, προκειμένου οι γιατροί να μην είναι «έρμαια» μετακινήσεων για να καλύψουν κενά ακόμη και στις Κλινικές του Νοσοκομείου Βόλου.

Από το Δεκέμβριο του 2013 μέχρι και σήμερα, ο ένας και μοναδικός γιατρός, έχει μετακινηθεί αμέτρητες φορές, με την ίδια πάντα αιτιολογία, αφού καλείται να «καλύψει» τα κενά της Παιδιατρικής στο Νοσοκομείο Βόλου. Η κατάσταση όμως έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο, καθώς «ουδέν μονιμότερο» του προσωρινού.

Οι επαναλαμβανόμενες, και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις κάθε φορά, μετακινήσεις από το Κ.Υ. Σκιάθου προς το Νοσοκομείο Βόλου (ΓΝΒ), προκειμένου να καλύψει τα λειτουργικά κενά (εφημερίες ) της παιδιατρικής κλινικής, με την κάθε μέρα εφημερίας στο Νοσοκομείου Βόλου να συνεπάγεται 3ήμερη απουσία του από τη Σκιάθο, έχουν προκαλέσει «καταιγίδα αντιδράσεων» τόσο από τα συλλογικά όργανα θεσμικής εκπροσώπησης των γιατρών όσο και από τους κατοίκους της Σκιάθου.

Ολα αυτά όπως τονίζεται και σε επιστολή που απέστειλε η Ενωση νοσοκομειακών γιατρών στη Διοίκηση του ΓΝΒ όταν σε λίγες μέρες ξεκινά η νέα τουριστική περίοδος για τη Σκιάθο, η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον 5 μήνες, με αποτέλεσμα το νησί να κατακλυσθεί – όπως κάθε χρόνο – από δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες και ενώ για όλες τις Σποράδες υπάρχει μόνο ένας παιδίατρος και αυτός, όταν δεν έχει εφημερίες στο Βόλο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου