ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ο μοναδικός παιδίατρος παίρνει… φύλλο πορείας για Βόλο

ο-μοναδικός-παιδίατρος-παίρνει-φύλλ-565905

Από το Κέντρο Υγείας Σκιάθου για να καλύψει τις ελλείψεις της Κλινικής στο Νοσοκομείο

Μπαλάκι ο παιδίατρος του Κέντρου Υγείας Σκιάθου. Παρότι μοναδικός σε αυτή την ειδικότητα στο πολύπαθο Κέντρο Υγείας που μετρά ολοένα αποχωρήσεις, πήρε «φύλλο πορείας» και ετοιμάζεται να παρουσιαστεί για υπηρεσία στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ως «είδος προς εξαφάνιση» αντιμετωπίζονται οι παιδίατροι στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας αλλά και στο Νοσοκομείο Βόλου καθώς είναι ελάχιστοι και πρέπει να καλύψουν όλες τις ανάγκες. Το τελευταίο διάστημα και προκειμένου να μη διαταραχθεί η λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής του Αχιλλοπουλείου που δέχεται το κύριο όγκο των περιστατικών έχει επιλεγεί η λύση του rotation και έτσι μία εβδομάδα το μήνα, συμπληρώνουν υπηρεσία στην Κλινική, οι παιδίατροι από όλα τα κέντρα υγείας της Μαγνησίας.

Ο «κλήρος» για μία ακόμη φορά έπεσε στον παιδίατρο του Κέντρου Υγείας Σκιάθου που ενημερώθηκε σχετικά ότι θα πρέπει να παρουσιαστεί και να προσφέρει τις υπηρεσίες του για μία εβδομάδα στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η είδηση της μετακίνησης έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες μεταξύ των κατοίκων του νησιού και ειδικότερα των γονέων που εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους και τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι η έλλειψη παιδιάτρων, επιλέγεται να αντιμετωπιστεί εκ των ενόντων, αποδυναμώνοντας όμως το Κέντρο Υγείας της Σκιάθου, αντί να γίνει μία προσπάθεια και να πιεστούν οι αρμόδιοι στο Υπουργείο Υγείας να βρούνε λύση στο καυτό πρόβλημα των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό και συγκεκριμένες ειδικότητες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος των Νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας καθημερινά γίνεται αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών και παραπόνων από γιατρούς που έχουν «ενταχθεί» σε αυτό το εσωτερικό «ρολόι» μετακίνησης γιατρών από διάφορα περιφερειακά ιατρεία της Μαγνησίας ώστε να καλυφθούν κενά στην Αλόννησο αλλά και τη Σκόπελο.

Αρχικά και όταν ξεκίνησε η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι «το ρολόι» των μετακινήσεων θα έχει ολοκληρωθεί σύντομα και ότι με τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού θα επιλυθεί το πρόβλημα, ωστόσο αυτό δεν επιτεύχθηκε με αποτέλεσμα οι εβδομαδιαίες μετακινήσεις να συνεχίζονται.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί αντιδρούν καθώς όπως υποστηρίζουν δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται τα κενά αποδυναμώνοντας άλλα περιφερειακά ιατρεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου