ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προμήθεια κάδων στη Σκιάθο ενόψει της τουριστικής περιόδου

προμήθεια-κάδων-στη-σκιάθο-ενόψει-της-571887

Με ογδόντα νέους κάδους ενισχύεται η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Συγκεκριμένα μετά από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, αποφασίστηκε η προμήθεια 20 κάδων χωρητικότητας 1.100 λίτρων και 60 κάδοι χωρητικότητας 240 λίτρων.

Η προμήθεια των κάδων σε συνδυασμό με το νέο κανονισμό καθαριότητας που ψηφίστηκε, αποτελούν τα «δύο όπλα» με τα οποία προσπαθεί η δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο νευραλγικό τομέα παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες. Ο νέος κανονισμός καθαριότητας του Δήμου περιλαμβάνει «τσουχτερά» πρόστιμα για τους παραβάτες, οι οποίοι δεν θα συμμορφώνονται με τις διατάξεις του, αλλά και με τις σχετικές υποδείξεις της αρμόδιας Υπηρεσίας Καθαριότητας του νησιού.

Τα υψηλότερα πρόστιμα είναι της τάξης των 2.000 ευρώ και θα επιβάλλονται στις περιπτώσεις βεβαίωσης παραβάσεων σχετικά με την εναπόθεση μπαζών, αλλά και υπολειμμάτων από αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες σε ρέματα και γενικότερα στο περιβάλλον.

Συνεργεία της αρμόδιας Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου θα διενεργούν συνεχείς ελέγχους και στις περιπτώσεις που εντοπίζονται μπάζα και υπολείμματα γεωργικών και κτηνοτροφικών εργασιών στην ύπαιθρο θα αναζητούνται οι υπεύθυνοι, στους οποίους θα βεβαιώνονται οι παραβάσεις και θα επιβάλλονται τα πρόστιμα της τάξης των 2.000 ευρώ.

Στον ίδιο κανονισμό καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου τα πρόστιμα αρχίζουν από το ποσό των 150 ευρώ, τα οποία είναι και τα περισσότερα, και θα επιβάλλονται για διάφορες περιπτώσεις, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η ρύπανση των κοινόχρηστων χώρων με την εναπόθεση απορριμμάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου