ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Νέος κανονισμός καθαριότητας στο Δήμο Σκιάθου

νέος-κανονισμός-καθαριότητας-στο-δήμ-611008

Βασικό ζητούμενο από τη δημοτική αρχή είναι η συνεργασία των κατοίκων

Αλλάζουν τα δεδομένα στην καθαριότητα του Δήμου Σκιάθου, μετά την ομόφωνη επικύρωση του νέου κανονισμού, από το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου, στη συνεδρίαση της 11ης Μαρτίου. Στο συγκεκριμένο κανονισμό προβλέπονται πρόστιμα για τους παραβάτες, ενώ βασικό ζητούμενο είναι για τη δημοτική αρχή του νησιού η συνδρομή των κατοίκων του νησιού, προκειμένου να «ζούμε σε ένα καθαρότερο τόπο, σεβόμενοι το περιβάλλον αλλά και τις τσέπες μας, δημιουργώντας παράλληλα στους επισκέπτες του νησιού μια εικόνα αντάξια του πολιτισμού μας» όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και περιβάλλοντος Κωνσταντίνος Γιαννίτσης.

Παράλληλα τονίζεται ότι ο κανονισμός καταρτίστηκε «στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλουμε ως νέα δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Πρεβεζάνο, ψηφίσαμε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 11ης Μαρτίου 2015 τον νέο Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου. Επιθυμούμε ο Κανονισμός αυτός να συμβάλει θετικά στην αδιάκοπη προσπάθειά μας, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας, η όποια ως έχει σε καμία περίπτωση δεν μας τιμά. Παράλληλος στόχος μας είναι να καταφέρουμε, επιτέλους, μία ουσιαστική μείωση των Τελών Καθαριότητας. Ωστόσο, χωρίς τη δική σας βοήθεια πολύ λίγα μπορούμε να πετύχουμε. Ολοι μαζί όμως μπορούμε να καταφέρουμε τα μέγιστα».

Το ωράριο αποκομιδής απορριμμάτων για την συγκεκριμένη περίοδο είναι 07:00-10:00π.μ. για όλες τις εργάσιμες ημέρες και το Σάββατο, ενώ την Κυριακή δεν γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων γι αυτό το λόγο, συνιστάται στους δημότες Σκιάθου «να κρατούν τα απορρίμματα στο σπίτι».

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα αποκομιδής θα συνοδεύεται με την αύξηση του αριθμού των οχημάτων αποκομιδής και τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Το πρόγραμμα θα συμπεριληφθεί στον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΥΑΣ. Για την αποκομιδή μεγάλων αντικειμένων από την Υπηρεσία Καθαριότητας, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τον Επόπτη ή τον Επιστάτη του Δήμου στο τηλέφωνο 2427351319.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου