ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ρώσοι επιχειρηματίες στα νησιά

ρώσοι-επιχειρηματίες-στα-νησιά-686414

Αφίξεις κρουαζιερόπλοιων τη νέα σεζόν ~ Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι κρατήσεις από το εξωτερικό μετά τις εκλογές

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η άφιξη Ρώσων επιχειρηματιών, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν κρουαζιέρα στα Ελληνικά νησιά, με μεγάλο ιδιωτικό σκάφος, το οποίο αναμένεται να προσεγγίσει τις Βόρειες Σποράδες, στη διάρκεια της θερινής σεζόν.

Ικανοποιητική χαρακτηρίζεται, στο μεταξύ, από τους επαγγελματίες των νησιών η εξέλιξη στο πεδίο των προκρατήσεων, αλλά και των αφίξεων των κρουαζιερόπλοιων που αναμένονται από το εξωτερικό. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αναμένονται εννέα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Σκοπέλου, τα οποία είναι σαφώς περισσότερα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά.

Ανακτά σταδιακά, όπως όλα δείχνουν, τους πρότερους ρυθμούς η διαδικασία των κρατήσεων στα νησιά των Βορείων Σποράδων, από την προηγούμενη εβδομάδα, γεγονός που δημιουργεί θετικά σχόλια για την συνολικότερη εξέλιξη της φετινής σεζόν. Μετά το προσωρινό «πάγωμα» των κρατήσεων από το εξωτερικό, λόγω των εκλογών, το on line σύστημα των ξενοδοχείων και των τουρ οπερέιτορς δέχεται μεγάλο αριθμό κρατήσεων από το εξωτερικό, κυρίως από την Αγγλική και τη Σκανδιναβική αγορά.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Αλοννήσου, Κώστας Ευσταθίου, υπογραμμίζει ότι τα μηνύματα που έρχονται από την Αγγλική αγορά είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, τονίζοντας παράλληλα ότι «βοηθάει ως προς αυτό η ισοτιμία με τη λίρα και εκτιμούμε ότι θα πάμε καλά φέτος σε Αγγλία και Σκανδιναβία».

Στο μεταξύ, στις 15 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης της Αλοννήσου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Βρετανικής πρωτεύουσας, παρουσία τουρ οπερέιτορς και δημοσιογράφων, για την καλύτερη δυνατή προβολή του νησιού στο εξωτερικό. Παράλληλα ο κ. Ευσταθίου υπογραμμίζει ότι καθοριστικής σημασίας παράγοντας είναι η ομαλή εξέλιξη των πολιτικών ζητημάτων, προκειμένου να εξελιχθεί θετικά ο τουρισμός.

Με ανάλογους ρυθμούς συνεχίζονται οι κρατήσεις της νέας σεζόν και στη Σκόπελο, ενώ όπως αναφέρουν επαγγελματίες του νησιού, η Αγγλική, η Σκανδιναβική και η Γερμανική αγορά, δείχνουν πολύ θετικά δείγματα. «Τα δεδομένα που έχουμε, δείχνουν ότι η φετινή χρονιά θα εξελιχθεί θετικά, η κατάσταση σταθεροποιείται σταδιακά και οι κρατήσεις συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς» αναφέρει ο τουριστικός πράκτορας της Σκοπέλου, Βαγγέλης Δρόσος.

Ο ίδιος επισημαίνει παράλληλα ότι «φέτος περιμένουμε περισσότερες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, από το Μάιο μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου». Ο τουριστικός πράκτορας της Σκοπέλου εκφράζει αισιόδοξη άποψη σε σχέση με την έκβαση της φετινής σεζόν, ενώ όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά «αφού περάσαμε τον σκόπελο του 2012 με τα δεκάδες αρνητικά δημοσιεύματα κατά της Ελλάδος, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τίποτα να φοβόμαστε και διαβλέπω ότι θα εξελιχθεί θετικά η νέα σεζόν».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου