ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σε τροχιά… τρία έργα στην Αλόννησο

σε-τροχιά-τρία-έργα-στην-αλόννησο-708777

Ο συνολικός προϋπολογισμός ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ και αποτελούν έργα ζωτικής σημασίας για την περιοχή

Οι συμβάσεις τριών έργων ζωτικής σημασίας για τον Αλόννησο υπογράφηκαν χθες από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστό στο κτίριο της Π.Ε. Μαγνησίας με στόχο να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή τους. Ειδικότερα τα τρία έργα αφορούν την κατασκευή γηπέδου, την ασφαλτόστρωση δρόμου προς Βρυσίτσα και την βελτίωση υφιστάμενης οδού προς Τζώρτζη Γιαλό με συνολικό προϋπολογισμό που θα ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ.

Επίσης χθες από τον Περιφερειάρχη δόθηκε η έγκριση συμβασιοποίησης δύο μεγάλων έργων στη Σκιάθο που αφορούν την αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης και τη βελτίωση οδοστρώματος στην περιοχή Ξάνεμος (από το αεροδρόμιο έως την παραλία Ξάνεμου), με στόχο την άνοδο της τουριστικής κίνησης στο νησί. Για τα δύο έργα στη Σκιάθο όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός θα υπογραφούν σύντομα οι συμβάσεις.

Μετά τις υπογραφές των συμβάσεων για τα έργα της Αλοννήσου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Υπογράψαμε σήμερα (χθες) τρεις συμβάσεις που αφορούν έργα ζωτικής σημασίας στο νησί της Αλοννήσου σε συνεργασία με το Δήμαρχο Πέτρο Βαφίνη και τη Δημοτική Αρχή. Σχεδιάσαμε τα έργα και πλέον υπογράψαμε τις συμβάσεις για να ξεκινήσουν τα έργα. Πρώτον θα κάνουμε ένα γήπεδο για την νεολαία και τους επισκέπτες, στην περιοχή Κοπρισιές, δεύτερον κάνουμε ένα δρόμο που βελτιώνει την προσβασιμότητα στις παραλίες έως την παραλία Τζώρτζη Γιαλός και τρίτον θα γίνει ασφαλτόστρωση επίσης στο δρόμο προς Βρυσίτσα. Είναι έργα συνολικού προϋπολογισμού 1 εκατ. και πλέον και με αυτόν τον τρόπο βελτιώνουμε την τουριστική ικανότητα του νησιού, δίνουμε θέσεις εργασίας στο νησί, βελτιώνουμε την ασφάλεια της προσβασιμότητας και ταυτόχρονα τονώνουμε τη νεολαία που χρειάζονταν εδώ και χρόνια ένα χώρο να μπορεί να αθλείται σωστά και να έχει ίσες ευκαιρίες».

Αναλυτικότερα το έργο «Βελτίωση γηπέδου και κατασκευή λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων στη θέση Κοπρισιές» είναι συνολικού προϋπολογισμού 405.000,00 ευρώ με ΦΠΑ και αφορά τη βελτίωση του υφιστάμενου γηπέδου ποδοσφαίρου και παράλληλα προβλέπει τη δημιουργία υποδομών στίβου για την εξυπηρέτηση των αθλούμενων στην Νήσο Αλοννήσου.

Το συγκεκριμένο έργο στόχο έχει την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, τόσο των μόνιμων κατοίκων όσο και των επισκεπτών του νησιού, μέσω της δημιουργίας υποδομών αναψυχής και άθλησης.

Οσον αφορά στο έργο «Βελτίωση υφιστάμενης οδού προς Τζώρτζη Γιαλό» είναι συνολικού προϋπολογισμού 188.500,00 ευρώ με ΦΠΑ και αφορά την βελτίωσης και επισκευή τμημάτων του υφιστάμενου ασφαλτοστρωμένου δρόμου στην Νήσο Αλόννησο που ξεκινά σε απόσταση μέτρα μήκους 150,00 από τη διασταύρωση της δημοτικής οδού Πατητηρίου – Στενής Βάλας και του δρόμου προς την παραλία Λεπτός Γιαλός έως την παραλία Τζώρτζη Γιαλός.

Τέλος, το έργο «Ασφαλτόστρωση οδού από θέση Αλώνια προς Βρυσίτσα» είναι προϋπολογισμού 43.000,00 ευρώ με ΦΠΑ και αφορά τη βελτίωση και ασφαλτόστρωση του υφιστάμενου χωμάτινου δρόμου στη Νήσο Αλοννήσου που ξεκινά από τη διασταύρωση στη θέση Αλώνια έως την παραλία Βρυσίτσα.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου