ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Υποβρύχια κοπή πίτας ~ Μια διαφορετική εκδήλωση

υποβρύχια-κοπή-πίτας-μια-διαφορετική-713169

Καινοτομεί ο δραστήριος εκπαιδευτής καταδύσεων σε Αλόννησο και Αθήνα

Στο βυθό της θάλασσας έκοψε, κυριολεκτικά, την πίτα ο εκπαιδευτής καταδύσεων Βαγγέλης Παπατζιτζές μαζί με τους μαθητές του, οι οποίοι προέρχονται από την Αλόννησο και την Αθήνα.

Ο τολμηρός δύτης, ο οποίος δηλώνει αποφασισμένος να επαναλάβει την προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ γκίνες παραμονής κάτω από την επιφάνεια του νερού, στην περιοχή Μαρπούντα της Αλοννήσου, καινοτομεί για μια ακόμη φορά.

Οντας εξοικειωμένος με τις καταδύσεις και τον υπέροχο υποβρύχιο κόσμο, ο τολμηρός εκπαιδευτής καταδύσεων, διοργάνωσε μια ακόμη πρωτότυπη εκδήλωση, μετά τον πρόσφατο, υποβρύχιο στολισμό Χριστουγεννιάτικου δέντρου, στην περιοχή Λιμανάκια της Βάρκιζας, εκπλήσσοντας το πανελλήνιο.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Παπατζιτζές υπογραμμίζει ότι «υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις καταδύσεις και πολύς κόσμος έρχεται κοντά στη θάλασσα, γιατί καταλαβαίνει ότι είναι κάτι εύκολο και δεν είναι και τόσο ακριβό όσο νομίζει ο κόσμος. Αυτό το βλέπουμε και στην Αθήνα αλλά και στα νησιά».

Η υποβρύχια κοπή πίτας είναι πλέον καθιερωμένη δραστηριότητα για τον ίδιο εκπαιδευτή, ο οποίος αναπτύσσει παράλληλα εθελοντικές δράσεις, μαζί με τους συνεργάτες του. Στο πλαίσιο αυτό, καταγράφεται η πρόθεση προσφοράς ανάλογων δραστηριοτήτων προς όφελος παιδιών με αναπηρίες της Μαγνησίας, τα οποία αντιμετωπίζουν είτε κινητικό είτε διανοητικό πρόβλημα.

«Είναι καιρό στη σκέψη μας να βοηθήσουμε εθελοντικά Συλλόγους ή Ιδρύματα της Μαγνησίας, που ασχολούνται με άτομα με κινητικές αναπηρίες, στο μέτρο και το βαθμό που αναλογεί στην κάθε περίπτωση» όπως αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά. Τα παιδιά βιώνουν τη χαρά της συμμετοχής σε δραστηριότητες που αποτελούν πρωτόγνωρη εμπειρία για τα ίδια και τους επιτρέπει να έρθουν σε επαφή με το κολύμπι ή την κατάδυση αντίστοιχα.

Το εγχείρημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία στην Αθήνα και στόχος των εμπνευστών της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, είναι να τη διευρύνουν και προς όφελος των παιδιών της Μαγνησίας, προκειμένου να τους δώσουν τη δυνατότητα να βιώσουν δυνατά συναισθήματα, φορώντας την ειδική στολή, που προορίζεται για τους τολμηρούς εξερευνητές της θάλασσας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου