ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επιδιώκουν συνεργασία με την Τουρκία

επιδιώκουν-συνεργασία-με-την-τουρκία-727491

Στην κατεύθυνση της δημιουργίας διαύλων επικοινωνίας με την Κωνσταντινούπολη και την Τουρκία, γενικότερα, προσανατολίζεται το ενδιαφέρον αρκετών επαγγελματιών της Σκιάθου, οι οποίοι προσβλέπουν στο άνοιγμα της συγκεκριμένης τουριστικής αγοράς. Λόγω των επερχόμενων εκλογών, ωστόσο, ακυρώνεται η συμμετοχή του προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμά Κουκουλάκη στην διεθνή έκθεση της Κωνσταντινούπολης, που θα διεξαχθεί στο διάστημα 22 – 25 Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ, βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσπάθειες ένταξης της Σκιάθου στο πλάνο μεγάλων τουριστικών γραφείων της Τουρκίας, τα οποία καταρτίζουν το πρόγραμμα των κρουαζιερόπλοιων. Το ταξίδι του κ. Κουκουλάκη στην Τουρκία θα πραγματοποιηθεί μετά την περίοδο των εκλογών, και γι’ αυτό το λόγο, εξάλλου, αναζητείται νέα ημερομηνία συνάντησης με τους τουρ οπερέιτορς του εξωτερικού.

«Μας ενδιαφέρει να συνεργαστούμε με την Τουρκία, διότι οι κρουαζιέρες προς την Ελλάδα ξεκινούν από την Κωνσταντινούπολη και στόχος μας είναι να συμπεριληφθεί και η Σκιάθος στο πρόγραμμα του ταξιδιού» αναφέρει ο ίδιος.

Το δεύτερο, εξίσου σημαντικό σκέλος των προσπαθειών που καταβάλλονται είναι η αεροπορική σύνδεση με την ίδια περιοχή αλλά για να επιτευχθεί ο στόχος «πρέπει να αναπτυχθεί ευρύ πεδίο συνεργασίας» όπως εκτιμά ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκιάθου.

Είναι εμφανές ότι καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να διευρυνθεί η τουριστική περίοδος και να πραγματοποιηθούν πτήσεις από τις 15 Απριλίου έως και το Νοέμβριο, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν οι ανάλογες παροχές, για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, όπως λεωφορεία για τη μεταφορά τους, ανοιχτά καταστήματα αλλά και ανάλογη προετοιμασία στο νησί.

Την ίδια στιγμή ο κ. Κουκουλάκης έχει επαφές με μεγάλα γραφεία και τον ΕΟΤ Τουρκίας, προκειμένου να φιλοξενηθούν Τούρκοι δημοσιογράφοι στη Σκιάθο, οι οποίοι θα προβάλουν το νησί με σειρά δημοσιευμάτων.

Παράλληλα διοργανώνεται φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης στη Σκιάθο τον ερχόμενο Μάιο, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, ζωγράφων, γλυπτών καθώς επίσης και φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης. «Θέλουμε να αναδείξουμε το φιλότεχνο πρόσωπο του νησιού του Παπαδιαμάντη και γι’ αυτό το λόγο θα προωθήσουμε τη συγκεκριμένη διοργάνωση» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκιάθου.

Επίσης οι ξενοδόχοι του νησιού βρίσκονται σε συνεννόηση με το Mountain Bike Σκιάθος, προκειμένου να πραγματοποιηθεί φεστιβάλ ποδηλασίας στις αρχές Μαΐου, με πανελλήνιο χαρακτήρα και στόχο την ανάπτυξη εναλλακτικών δράσεων στο νησί.

Ολα τα παραπάνω εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν αποφασιστικά το νησί, το οποίο ανακηρύχθηκε δημοφιλέστερος προορισμός για το 2014 μετά από έρευνα που διεξήχθη από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, με πρωτοβουλία της εταιρείας European fashion event και τη συμμετοχή της Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Το νησί είχε βραβευτεί, σημειωτέον, και στο παρελθόν, το 2012 και το 2013 στο πλαίσιο διεξαγωγής του ίδιου συνεδρίου, το οποίο συγκαταλέγεται, όπως προαναφέρθηκε, στις κορυφαίες διοργανώσεις, σε επίπεδο Βαλκανίων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου