ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τέσσερα νέα έργα ξεκινούν στις Σποράδες

τέσσερα-νέα-έργα-ξεκινούν-στις-σποράδ-731636

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας συνολικού προϋπολογισμού 588.205 ευρώ

Στη φάση της κατασκευής μπαίνουν τέσσερα νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 588.205,00 ευρώ για τις Σποράδες. Τις συμβάσεις κατασκευής των έργων αυτών υπέγραψε χθες με τους αναδόχους ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην έδρα της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων.

Αναλυτικά τα έργα τα οποία θα μπουν στη φάση υλοποίησης είναι, η βελτίωση οδού προς Ι.Μ. Ευαγγελισμού» στη Σκόπελο, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ , η βελτίωση κτιριακών υποδομών και αύλειου χώρου παιδικού σταθμού Δήμου Σκιάθου, προϋπολογισμού 80.000,00 ευρώ, η αποκατάσταση του κτιρίου στην οδό Ουρανίτσης 5 στη Σκιάθο και μετατροπή του σε εκθεσιακό χώρο» προϋπολογισμού 53.900,00 ευρώ και η περιβαλλοντική αδειοδότηση για την αποκατάσταση κατολίσθησης στην επαρχιακή οδό Σκοπέλου – Γλώσσας, θέση Αγιοι Απόστολοι» προϋπολογισμού 4.305,00 ευρώ (με ΦΠΑ)

«Με σχέδιο και προγραμματισμό, στηρίζουμε στην πράξη τα νησιά της Θεσσαλίας» τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, υπογραμμίζοντας: «Με στοχευμένες παρεμβάσεις βοηθούμε στην ανάπτυξη των υποδομών, αλλά και την αναβάθμιση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των τουριστών των νησιών μας. Παράλληλα, με τα έργα αυτά δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δημάρχους των νησιών για τη γόνιμη συνεργασία, καθώς και τις υπηρεσίες αλλά και όλους όσοι συνέβαλλαν για να εισέλθουν τα έργα στη φάση της υλοποίησης».

Φορέας υλοποίησης των έργων είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων Π. Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, δικαιούχος η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ κύριος είναι οι κατά τόπους Δήμοι. Τα τρία πρώτα έργα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, ενώ το τέταρτο από εθνικούς πόρους.

Στην υπογραφή των συμβάσεων παρευρέθηκαν ακόμη η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρ. Βασιλούδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Σποράδων Νίκος Πλωμαρίτης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γρ. Ιγγλέσης, Γ. Κίτσιος, Αργ. Κοπάνας, Κ. Χαλέβας και Β. Χατζόπουλος και ο διευθυντής Τεχνικών Εργων Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Κων. Φλαμπούρης και οι ανάδοχοι των έργων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου